Jis tikino, kad lietuvių pergalė prieš serbus – ne laimės dalykas, o visiškai pelnytas rezultatas.

„Mes buvome geresni už serbus, visą laiką valdėme žaidimo kontrolę, todėl nereikia galvoti, kad mums pasisekė ar panašiai. Ne, mes laimėjome visiškai pelnytai“, – pabrėžė pašnekovas.

Per savo spalvingą krepšininko karjerą prieš prancūzų žvaigždę Tony Parkerį ne tik žaidęs, bet ir jį apžaidęs (2000 m. gruodį Raimundo Saporto rungtynės „Ekinstos“ salėje: Vilniaus „Sakalai“ – Paryžiaus „Basket Racing“ 102:93, R. Skaisgirys 21 taškas, T. Parkeris 20 taškų) gynėjas tvirtino, kad sekmadienį Jono Kazlausko kariauna iškovos Europos čempionato aukso medalius ir tai padarys įtikinamai – didesniu nei 10 taškų skirtumu.

„Žiūrėkite, aš prognozuoju, kad tikrai bus lengviau: bus pergalė 10 ir truputį daugiau taškų. O kas taps MVP? Čia jau yra problema. Greičiausiai taps Pau Gasolis, nes negali juk visko atiduoti mažai šaliai, turi dalintis“, – pareiškė Europos krepšinio veteranų čempionas.

„Visi žinome apie tą Ispanija. Yra du pagrindiniai dalykai: pirmas – Pau Gasolis, antras – Madrido „Real“, kuris šiemet laimėjo viską. Į finalą jie išėjo, nes yra patyrę, puikūs krepšininkai, bet nėra tokie jau įspūdingi, kad nebūtų galima su jais žaisti. Šiemet jie tikrai tokie nėra“, – kalbėjo jis.

Mūsiškiai jau ne tik užsitikrino mažiausiai sidabro medalius, bet ir įgijo tiesioginį bilietą į 2016 m. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes – septintąsias iš eilės nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo (1992 m. Barselonoje užimta 3 vieta, 1996 m. Atlantoje – 3 vieta, 2000 m. Sidnėjuje – 3 vieta, 2004 m. Atėnuose – 4 vieta, 2008 m. Pekine – 4 vieta, 2012 m. Londone – 8 vieta).

„Taip kaip Švedija visą laiką laimi Euroviziją, taip mes visą laiką turime būti olimpinėse žaidynėse. tai – jau koduota ir čia nieko nepadarysi. Olimpiada krepšininkui ar bet kokiam kitam sportininkui – tas pasiekimas, ta viršūnė, kur tu buvai ir ką pamatei. O jeigu dar laimi medalį, tai yra jau ta nirvana“, – teigė R. Skaisgirys.

Primename, kad Europos pirmenybių finalo Lilyje pradžia – sekmadienį 20 valandą.

Kol kas paskutinį, trečią, kartą Europos čempione Lietuvos rinktinė tapo 2003 metais Švedijoje, kai Stokholme vykusiame finale 93:84 nugalėjo ne ką kitą, o Ispaniją, su kuria dėl trofėjaus susigrums ir šį sekmadienį. Tuomet naudingiausiu žaidėju tapo Šarūnas Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (349)