„Šiek tiek jaučiausi susikausčiusi prieš startą. Tikrai sunku kalbėti, – žodžius vos rinko R. Meilutytė. – Galvoje sukosi mintis tik kaip paliesti sienelę. Nežinau, galbūt leidau emocijoms per daug užimti kūną. Galbūt net prieš išeidama nesijaučiau geriausiai. Nežinau...“

Dar vieno klausimo sulaukusi „auksinė žuvelė“ nebesulaikė ašarų ir atsukusi nugarą bei pritūpusi ėmė verkti.

„Atsiprašau“, – su savimi kovoti bandė Rūtelė, bet žurnalistai nusprendė mūsiškės nekankinti ir paleido ją į trenerio Jono Ruddo glėbį, kuris plaukikei kurį laiką kažką kuždėjo į ausį.

Rezultatas, kurį R. Meilutytė užfiksavo finale (1:07,32 min.), buvo blogesnis ne tik už atrankos ar pusfinalio plaukimus, bet net 3 sek. prastesnis už tą, kurį pademonstravo 2012 metais Londone, kuomet būdama 15-metė tapo olimpine čempione.

Rio2016: 100 m krūtine plaukimo finalas

Po finišo pravirko ir sidabro medaliu pasidabinusi Julija Jefimova, kuriai žalią šviesą į Rio Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) uždegė tik žaidynių išvakarėse.

„Labai sunkiai ruošiausi olimpiadai. Apskritai, man tai buvo labai sunkūs metai. Aš laiminga, kad iškovojau sidabrą, tačiau vis dėlto norėjau aukso. Visgi dar turiu laiko ir tikiuosi, kad kitoje olimpiadoje pavyks iškovoti auksą“, – Brazilijos televizijai ašarodama kalbėjo 24-erių metų rusė.

Naująja olimpine čempione tapo R. Meilutytės bendraamžė Lilly King iš JAV, kuri distancijos pabaigoje visų sirgalių džiaugsmui atlaikė Rusijos sportininkės spaudimą.

Iš lietuvės auksinę karūną perėmusi amerikietė taip pat pagerino ir olimpinį rekordą bei pasiekė geriausią sezono laiką pasaulyje – 1:04,93 min.

Paskui olimpinę čempionę ir J. Jefimovą (1:05,50 min.) finišavo kita JAV atstovė 25-erių metų Katie Meili (1:05,69 min.), apdovanojimų ceremonijoje atsiėmusi bronzos medalį.

Be prizininkių Rūtą, kuri įveikus pusę distancijos plaukė trečia, dar aplenkė kinė Jinglin Shi (1:06,37 min.), kanadietė Rachel Nicol (1:06,68 min.) ir islandė Hrafnhildur Luthersdotti (1:07,18 min.). Už mūsiškės nugaros galutinėje rikiuotėje liko tik Jamaikos atstovė Alia Atkinson (1:08,10 min.).

Per finalą tarp žiūrovų tribūnose buvo R. Meilutytės broliai Mindaugas ir Margiris, prezidentė Dalia Grybauskaitė, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis ir rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2164)