- Ar greitai patikėjote, kad namo išsiuntėte pasaulio čempionę Braziliją?

- Dėl to mums sunkumų nekilo, nes kiekvienas jau prieš rungtynes buvome įsitikinę, kad galime įveikti brazilus. Žinojome, kad pateksime į pusfinalį, jei žaisime savo stiliumi ir pasinaudosime savo progomis. Ar kas nors Brazilijai suteikė neįveikiamos komandos statusą? Niekas. Užteko neleisti jiems žaisti, nesuteikti erdvės aikštėje. Mums pavyko, jie nežaidė savo futbolo. Manau, mūsų pergalė yra visiškai pelnyta.

- Koks buvo jūsų planas prieš rungtynes?

- Žinojome, kad varžovai turi silpnų vietų. Reikėjo neleisti jiems kontroliuoti kamuolio. Visi žino, kad brazilai labiau mėgsta bėgioti su kamuoliu nei paskui jį. Reikėjo eiti į aikštę ir nebijoti žaisti. Mes nebijojome. Dar reikėjo būti susikaupusiems iki pat mačo pabaigos. Tokie buvome visas 93 minutes.

- Michelis Platini sakė, kad vienintelis brazilas aikštėje per tas rungtynes buvo Zinedine'as Zidane'as.

- Jis tikrai žaidė techniškiausiai. Kai Zizu žaidžia tokiu lygiu kaip su Brazilija, jis yra nesustabdomas. Tačiau mūsų pergalė yra visos komandos nuopelnas. Thierry Henry įmušė įvartį, gynėjai neleido nieko sukurti varžovams. Tačiau toks aukštas bendras komandos žaidimo lygis yra Z.Zidane'o nuopelnas.

- Pusfinalyje žaisite su portugalais. Gal anglai jums būtų parankesni?

- Anglijos rinktinėje buvo daug garsių pavardžių žaidėjų, bet paaiškėjo, kad ne jie žaidžia aikštėje. Apie portugalus žinome mažai, tačiau tai turi būti gera komanda, jei pateko į pusfinalį. Pakeliui įveikė Olandijos ir Anglijos rinktines, o tai daro įspūdį. Tačiau ir mes jaučiamės stiprūs, ypač po pergalės prieš brazilus. Varžovų tikrai nenuvertinsime. Tiesą sakant, nebūsime pusfinalio favoritai, kaip nebuvome nė per vienas rungtynes šiame čempionate.

- Ar dabartinė Prancūzijos rinktinė prilygsta 1998 metais pasaulio čempionate triumfavusiai ekipai?

- Tas paaiškės liepos 9 dieną finale, jei į jį pateksime. Be abejo, norime tapti čempionais. Kad taip nutiktų, turime likti ant žemės, jei pakilsime į svajonių sferą, viskas baigsis kaip brazilams.

Visą interviu skaitykite "Lietuvos žinių" priede "Sporto tribūna".