Prancūzams įvartį 79-ą min. galva pelnė Paulis Pogba, o 90+2 min. Nigerijos rinktinės gynėjas Josephas Yobo, norėdamas sutrukdyti varžovui Antoine'ui Griezmannui, nukreipė kamuolį į savo vartus.

Nigerija dominavo iki 75-os min., sukūrė keletą pavojingų progų, bet jų neišnaudojo. Mačo pabaigoje, tarsi iš miego pabudę prancūzai, perėmė iniciatyvą, įmušė du įvarčius ir pelnytai iškopė į ketvirtfinalį.

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje pirmadienį tęsiasi atkrintamųjų varžybų pirmo etapo - aštuntfinalio - rungtynės. Pirmos savo jėgas išbandys Brazilijos miesto Mane Garrincha stadione Prancūzijos ir Nigerijos rinktinės. Prancūzai laimėjo E grupės turnyrą, iškovoję dvi pergales ir pasiekę vienerias lygiąsias (7 taškai, įvarčiai 8-2), o nigeriečiai F grupėje liko antri (4 taškai, įvarčiai 3-3).

Prancūzai laimėjo E grupės turnyrą, iškovoję dvi pergales ir pasiekę vienerias lygiąsias (7 taškai, įvarčiai 8-2), o nigeriečiai F grupėje liko antri (4 taškai, įvarčiai 3-3).

Prancūzija E grupėje 3:0 įveikė Hondūrą, 5:2 sutriuškino Šveicariją ir taikiai 0:0 sužaidė su Ekvadoru. Nigerija lygiosiomis 0:0 sužaidė su Iranu, 1:0 laimėjo prieš Bosniją ir Hercegoviną bei 2:3 pralaimėjo Argentinai.

Prieš tai Prancūzija ir Nigerija tarpusavyje buvo žaidusios tik vieną kartą. 2009 metais draugiškas rungtynes 1:0 laimėjo Nigerija. 2002-ais prancūzai grupėje 0:1 pralaimėjo kitai Afrikos ekipai Senegalui ir jau po pirmo etapo turėjo važiuoti namo.

Penktą kartą planetos futbolo pirmenybių finalo etape žaidusi ir po šešiolikos metų pertraukos vėl į atkrintamas varžybas patekusi Nigerijos ekipa jau trečią kartą neįveikė aštuntfinalio barjero.

Rezultatas:

Prancūzija 2 - 0 Nigerija

79' Paul Pogba [1 - 0]
90+2' Joseph Yobo [2 - 0] (Nigerija, į savo vartus)

Prancūzija: Hugo Lloris, Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Laurent Koscielny, Patrice Evra, Paul Pogba, Yohan Cabaye, Blaise Matuidi, Mathieu Valbuena (90+4' Moussa Sissoko), Olivier Giroud (62' Antoine Griezmann), Karim Benzema.

Nigerija: Vincent Enyeama, Efe Ambrose, Joseph Yobo, Kenneth Omeruo, Juwon Oshaniwa, Ogenyi Onazi (59' Ruben Gabriel), John Mikel, Ahmed Musa, Peter Odemwingie, Victor Moses (89' Uche Nwofor), Emmanuel Emenike.

Rungtynių eiga:

Statistika:

Prancūzija - Nigerija

įvarčiai: 2 - 0
smūgiai: 15 - 8
smūgiai į vartus: 9 - 6
kampiniai: 12 - 9
nuošalės: 3 - 2
pražangos: 12 - 14
geltonos kortelės: 1 - 0
raudonos kortelės: 0 - 0
kamuolio kontrolė: 49 proc. - 51 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (349)