Ilgamečiai ralio dalyviai šiemet bivakuose pastebi daugybę pokyčių. Saugomasi koronaviruso, todėl dienos aptarimai, informacija apie trasas pateikiama elektroniniu būdu, už buvimą be kaukių laukia nuo įspėjimo iki diskvalifikacijos, o įprastai viena didele atvira valgykla buvusi salė dabar suskirstyta į mažesnes patalpas, į kurias įeinant pasitinka perspėjimai: „ne daugiau nei 3 žmonės prie vieno stalo“.

Pasikeitė ir būdas, kaip maistas paduodamas. Užuot ilgų stalų su išdėliotu maistu, dabar suformuotas konvejeris: Dakarą organizuojančios kompanijos darbuotojai išsirikiavę į savotišką konvejerį ir pildo popierinius maišelius maisto produktais.

„Ko pageidaujate, jogurto, vandens, pieno?“ – klausia paslaugus aptarnautojas, mesdamas į maišelį viską, kol širdis geidžia ir į ką baksteli pirštu.

Greta jo kolega į maišelius dėlioja šilto maisto davinius: dėžutes su keliais skyriais, kuriuose – skirtingas maistas.

Tolesnis sustojimas: duona ir bandelės. Viskas supakuota taip, kad niekas maisto tiesiogiai neliestų. Šitai pažengę taip, kad netgi datulės, kurios buvo dalinamos vakarienei, supakuotos po vieną.

Galiausiai paskutinė stotelė: kava. Pusryčių pradžioje išrikiuoti net keli kavos aparatai, tačiau laikui bėgant jie vienas po kito dingsta nuo stalų: organizatoriai pamažu krausto visą bivaką į kitą vietą.

Ką valgo lenktynininkai

Maišeliai su maistu – labai gausūs. Tačiau organizatoriai perspėja, kad labai svarbu suvalgyti viską, kas yra duodama, o taip pat gerti daug vandens, kadangi Dakaras – ir ištvermės ralis, kuriam prireikia labai daug jėgų, o karštis bent jau pirmosiomis dienomis Saudo Arabijoje nemenkas.

Tad pusryčių maišelyje galima rasti bandelę, prie kurios – nedidelis gabaliukas sviesto ir mažytis indėlis džemo. Pasirinktinai – arba apelsinų, arba braškių.

Prie viso šito: buteliukas riebaus pieno ir natūralus jogurtas. Taip pat – obuolys. Pastarieji, kitaip nei bandelės ar figos, nėra supakuoti į atskirus maišelius.

Karšto maisto indelyje – absoliuti įvairovė. Angliškų pusryčių mėgėjams – pupelės su pomidorų padažu. Taip pat – du gabalėliai keptos bulvių košės su kažkokiais mėsos gabaliukais. Prie viso šito – pieniška dešrelė, kiaušinienė su kumpiu ir vienas saldus blynas, kurį greičiausiai derėtų valgyti su natūraliu medumi. Jo indelis taip pat įdėtas į pusryčių maišelį.

Beje, sausų pusryčių mėgėjams taip pat yra pasirinkimas: nedideliame kavos indelyje yra sausų pusryčių, kuriuos galima užsipilti pienu.

Galiausiai meniu pasibaigia desertu. Jei vakarienei buvo pasiūlyta išties gardaus šokoladinio pyrago, pusryčiams teko tik konservuotų ananasų indelis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)