Dar finišavęs 11-ame greičio ruože Rokas Baciuška buvo bendroje įskaitoje ketvirtas. Tačiau iki trečiosios vietos trūko nedaug – mažiau nei 5 minučių. Ir lietuvis į vatą nevyniojo, atvirai sakė, kad mėgins iš visų jėgų iškovoti pergalę.

Tą padaryti pavyko – spurtavęs ir parodęs, kad gali būti labai greitas, R. Baciuška priešininką aplenkė bent minute ir išplėšė pirmąjį savo gyvenime Dakaro ralio podiumą – trečią vietą.

„Kaip ir sakiau, viskas išsispręs paskutinę dieną. Ir išsisprendė, – sakė į finišą atvažiavęs sportininkas – Pasivijom konkurentus, spaudėm juos, pasivijome ir lenkų ekipažą, tačiau šis trauktis nenorėjo. 60 kilometrų „valgėm“ dulkes.“

Jis neslėpė, kad ekipažas labai rizikavo, mat važiavo ypač dideliu greičiu.

„Jei būčiau užkabinęs akmenį ar medelį, Dakaras būtų pasibaigęs. Bet reikėjo parizikuoti, buvo verta. Pirmas Dakaras ir TOP3 – neįtikėtina“, – džiaugėsi R. Baciuška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)