Lietuvio laikas - 1 vak. 20 min. ir 37.2 sek. Iš viso šioje rungtyje startavo 68 sportininkai. Lenktynių nebaigė vienintelis Pietų Korėjos atstovas.

Aukso medalį šioje rungtyje iškovojo šveicaras Dario Cologna. Distanciją įveikęs per 1 val. 8 min. ir 15.4 sek. jis vos 0.4 sekundėmis aplenkė antroje vietoje likusį Švedijos slidininką Marcusą Hellnerį (1 val. 8 min. ir 15.8 sek.) ir bronzos medalį iškovojusį norvegą Martiną Johnsrudą Sundby (1 val. 8 min. ir 16.8 sek.).

Rezultatai:

1.Dario ColognaŠveicarija1:08:15.4
2.Marcus HellnerŠvedija1:08:15.8+0.4
3.Martin Johnsrud SundbyNorvegija1:08:16.8+1.4
4.Maksim VilegžaninRusija1:08:16.9+1.5
5.Ilja ČernusovRusija1:08:29.0+13.6
...
51.Aivar RehemaaEstija1:13:47.2+5:31.8
...
66.Arvis LiepinsLatvija1:20:00.1+11:44.7
67.Vytautas StroliaLietuva1:20:37.2+12:21.8
68.Jun-Ho HwangPietų Korėjanefinišavo

Po finišo suklupusį ir kvapą bandantį atgauti Lietuvos slidininką Vytautą Strolią ilgai rodė biatlono ir slidinėjimo centro „Laura“ stadiono ekranuose. Šis vaizdas buvo vienas paskutinių transliacijoje, nes už lietuvio nebeturėjo finišuoti niekas – 30 km olimpinėse skiatlono lenktynėse 21 metų anykštėnas paskutinis kirto finišo liniją. Bet užėmė ne paskutinę vietą – rikiuotės dugne liko korėjietis Jun-Ho Hwang‘as, kurį lyderiai aplenkė ratu ir sportininkas buvo priverstas pasitraukti iš vienomis sunkiausių olimpinėje programoje vadinamų lenktynių. Jų kvalifikaciniai reikalavimai yra aukščiausi.

Už lietuvį 37 sek. greitesnis buvo 66-ąją vietą užėmęs latvis Arvis Liepinis. Įkvėpti V.Strolią varginančioje trasoje bandė ir stadiono pranešėjas, raginęs nesustoti, ir žiūrovai, plojimais sutikę iš paskutiniųjų finišo link šliuožiantį lietuvį.

V. Strolios Sočyje dar laukia sprinto varžybos ir 15 km lenktynės klasikiniu stiliumi.

„Bendro starto lenktynės man visą laiką nelabai sekdavosi. Nepatinka, nes čia turi taikytis prie kitų, negali pradėti savo tempu. Be to, kai atšilo, klasikinio stiliaus slidžių tepalas nelabai laikė pakilimus, kaip mes sakome, nukabino rankas ir kojas. O važiuojant čiuožėjo žingsniu žiauriai pradėjo tricepsus traukti, tiesiog nebebuvo jėgų“, - po finišo sakė V. Strolia.

- Vytautai, svajojai apie startą olimpiadoje. Kaip dabar atrodo ta svajonė po debiuto?

- Nesitikėjau įspūdingo rezultato. Tiesiog gaila, kad latviui pralaimėjau. Buvau pasivijęs, bet pakilime kažkaip paleidau. Bet tikrai nesitikėjau, kad būsiu per vidurį ar dar aukščiau.

- Įsivaizduoji, kaip dabar visi Lietuvoje reaguoja: paskutinis.

- Ne paskutinis, vieną aplenkiau. Jį pagavo ratu, reiškia aplenkiau. Mano planas buvo 60-tukas.

- Nusivylei?

- Žinoma. Bet ką jau padarysi.

- Kokį įspūdį paliko trasa?

- Sunki. Olimpinė trasa – lengvos negali būti. Čiuožėjo ratas paskutinis pakilimas labai sunkus. Bet visiems vienodas.

- Ar šios dienos pasirodymas neišmuš iš vėžių prieš kitus startus?

- Neturėtų. Stengsiuosi negalvoti apie tai ir ruošiuosi kitam startui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (881)