Ne futbolas, bet vis tiek klasika. B grupėje verdančios kovos tik paaštrina įtampą, o dar pridėjus šių šalių tarpusavio priešpriešą galima išvysti tiksinčią bombą. Bet kad ji nesprogtų, buvo imtasi specialių priemonių.

Prieš sudėčių pristatymą, abiejų komandų kapitonai Marcelinho Huertas ir Luisas Scola žengė į aikštės vidurį ir savų sirgalių prašė išlikti draugiškiems bei nekelti neramumų. Ir nesvarbu, kaip bepasibaigtų ši akistata.

„Išlaikykite olimpinę dvasią“, – prašė jie.

Rungtynių svarba – itin didelė. Laimėjusi Argentina užsitikrintų vietą olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje, o brazilams, nesėkmės atveju, paskutiniame ture tektų ne tik patiems įveikti Nigeriją, bet ir laukti varžovų dovanėlių.

„Carioca 1“ arena iš viso talpina 16 tūkst. žiūrovų, o argentiniečių, Krepšinis.lt žiniomis, į Rio de Žaneirą yra atvykę apie 4 tūkst.

Tiesa, bilietus į šį mačą gavo tik maža jų, o ir triukšmauti kaip per rungtynes su Lietuva, jiems paprasčiausiai nebuvo šansų – sausakimšai areną užpildę vietiniai kėlė nežmoniškas ovacijas.

Visgi bent prieš rungtynes neatrodė, kad sirgaliai būtų linkę vieni kitiems „perkąsti gerkles“. Išsimaišę vieni tarp kitų jie skandavo palaikymo skanduotes, gurkšnojo alų ir netgi kartu darėsi selfius. Nuotaikos labiau priminė šventę, o ne muštynių laukimą.

Brazilijos ir Argentinos rungtynės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)