„Lietuvos vėliava - tai mūsų vienybės simbolis. Visa Lietuva stebės jūsų pasirodymus ir kartu jaudinsis dėl jūsų sėkmės. Aukštai iškelkite trispalvę ir ryžtingai priimkite olimpiados iššūkius. Linkiu jums daug stiprybės, atkakliai ir veržliai siekti savo tikslo, garbingai atstovauti Lietuvai“, - sakė prezidentė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad pirmą kartą žiemos olimpiadoje Lietuvai atstovaus 9 atletai. Pasak jos, tai rodo, jog Lietuvoje populiarėja žiemos sportas ir auga nauja sportininkų karta.

Savo ruožtu, labiausiai patyrusi Lietuvos komandos sportininkė, ketvirtose žaidynėse dalyvausianti biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė prezidentei atsidėkodama įteikė olimpinės rinktinės šaliką.

„Mes visi džiaugiamės šiuo didžiuliu  dėmesiu, jaučiame didžiulę paramą ir tikrai dėsime visas savo jėgas kovodami už Lietuvą“, - sakė D. Rasimovičiūtė.

Renginyje dalyvavęs buvęs biatlonininkas Algimantas Šalna, kuris prieš 30  metų Sarajeve vykusiose olimpinėse žaidynėse tapo pirmu Lietuvos sportininku, iškovojusiu žiemos olimpinių žaidynių auksą, ragino sportininkus prieš startą tiesiog susikaupti.

„Aš iš savo patirties norėčiau patarti,  kad jūs atliktumėte tik tą, ką jūs darėte per daug metų, ir jūsų rezultatas bus pasiektas“, - kalbėjo olimpinis čempionas.

A. Šalna 1984 metais SSSR rinktinės sudėtyje kartu su rusais Dmitrijumi Vasiljevu ir Jurijumi Kaškarovu bei baltarusiu Sergejumi Bulyginu laimėjo aukso medalį estafečių 4 po 7,5 km varžybose.

Dalis Lietuvos sportininkų jau išvyko į Sočį, todėl Prezidentūroje apsilankė tik trečdalis rinktinės: D. Rasimovičiūtė, kitas biatlonininkas Tomas Kaukėnas ir kalnų slidininkas Rokas Zaveckas. Visi susirinkusieji sugiedojo Lietuvos himną.

Sočio olimpiados atidarymas vyks šį penktadienį (vasario 7 d.).

Žaidynėse Lietuvai atstovaus dailiojo čiuožimo pora Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias, biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas, slidininkai Ingrida Ardišauskaitė ir Vytautas Strolia. Kalnų slidinėjimo rungtyse dalyvaus Rokas Zaveckas ir Ieva Januškevičiūtė. Agnė Sereikaitė rungsis greitojo čiuožimo takelyje.

Olimpiadoje pirmi jau šeštadienį startuos I. Ardišauskaitė ir T. Kaukėnas.

Prezidentė dar gruodį pranešė, kad į Sočį nevyks. Ji nurodė „nematanti
politinės galimybės vykti į Sočio žaidynes“ dėl žmogaus teisių pažeidimų
Rusijoje ir Maskvos spaudimo kaimynėms. Į Sočį keliaus premjeras Algirdas
Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)