Apie tai praneša Prezidentūra.

Olimpiada - kiekvieno sportininko tikslas. Įgyvendindami savo svajones ir dalyvaudami olimpinėse žaidynėse, mūsų atletai kartu įgyvendina ir visos Lietuvos svajonę. Sunkus darbas, atkaklumas ir, svarbiausia, pergalių siekis dviem savaitėm suvienija visą šalį ir uždega viso pasaulio lietuvius gyventi olimpiniu ritmu. Tai - įkvepianti akimirka, kurios laukiame ketverius metus“, - prieš vizitą sakė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovę Londone sutiko Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Oskaras Jusys, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas. Įvyko dalykiškas pokalbis apie olimpinį judėjimą bei sportą.

Londone D. Grybauskaitė taip pat lankysis olimpiniame kaimelyje, kur susitiks su Lietuvos olimpinės delegacijos atstovais ir jiems perduos iš Lietuvos atvežtą simbolinę olimpinę liepsną.

D. Grybauskaitė dalyvaus ir karalienės Elžbietos II rengiamame priėmime Bekingemo rūmuose.

Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė BNS sakė, kad šalies vadovė Jungtinės Karalystės sostinėje lankysis iki sekmadienio.

Rugpjūčio 4-5 dienomis į Londono olimpines žaidynes ketina vykti premjeras Andrius Kubilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)