„Labai lygių varžovų rungtynės. Buvau nustebęs, kai varžovai paklausė, ar norime tęsti rungtynes. Juk reikia gerbti susirinkusius sirgalius, nes atmosfera buvo neįtikėtina, o fanai – puikūs. Nors buvome pavargę, bet norėjome tęsti. Matėme tikrą krepšinio šou, nors iki Rio ir liko 3 savaitės. Dar bus korekcijų abejose komandose, bet tikiuosi, kad abi jos kovos dėl medalių olimpinėse žaidynėse“, – pasibaigusį mūšį komentavo ispanų treneris Sergio Scariolo.

Būtent jo verdiktas ir lėmė, kad komandos žaidė pratęsimą, nes J. Kazlauskas papildomas 5 minutes saviškių varginti nenorėjo, bet leido pasirinkti svečiams.

Rinktinę šį kartą į priekį tempė prieš gimtojo Kauno sirgalius visu gražumu pasirodęs Mantas Kalnietis. 29-erių metų gynėjas vėl žaidė taip, kaip prieš tą nelemtą traumų laikotarpį: atliko aštrius reidus, smaigė tikslius tritaškius ir sirgalius pradžiugino dėjimu pasibaigusiu skrydžiu.

Iš viso rinktinės varikliukas per 30 minučių pelnė 24 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išrašė varžovui bloką ir atkovojo bei perėmė po 2 kamuolius. Tiesa, padarė 3 klaidas.

„Žaidėme prieš aukščiausio lygio varžovą. Rungtynes pradėjome susikaustę – panašiai kaip paskutiniame Europos čempionato finale (pralaimėjo 63:80 – Krepšinis.lt). Gerai, kad Mantas tritaškiais mus grąžino į rungtynių eigą. Nuo to momento matėme aukšto lygio rungtynes“, – „mini“ revanšą komentavo 61-erių specialistas.

Pastarosios kelios dienos Lietuvos rinktinės stovykloje buvo kaip niekada kupinos naujienų. Iš pradžių treneris „atkabino“ Mindaugą Girdžiūną ir Deividą Gailių, o po poros dienų paskelbė ir galutinį olimpinį dvyliktuką, už kurio ribos liko Vaidas Kariniauskas ir Artūras Milaknis. Bet šis nusprendė su komanda po Pietų Ameriką „nesitampyti“ ir pats savo noru paliko nacionalinę komandą.

„Mes kelis kartus su juo kalbėjomės, kad jis nebus turistas, bet tai jo apsisprendimas, o motyvo nežinau“, – pečiai trūkčiojo nacionalinės komandos vairininkas.

Tiesa, mače prieš Ispaniją J. Kazlauskas jaunojo V. Kariniausko ant suolo nemarinavo ir suteikė jam šansą pasirodyti aikštėje. Visgi 22-ejų metų gynėjui sublizgėti nepavyko: per 7 min. ir 19 sek. jis prametė abu dvitaškius, vieną tritaškį, atkovojo kamuolį ir du sykius prasižengė bei surinko -4 naudingumo balus.

„Nors ir paskelbėme dvyliktuką, mums patiems tas 13-as žaidėjas nėra turistas. Visko dar gali būti. Iš kitos pusės įdomu ir Kariniauską išbandyti, kaip jis atrodo tokioje situacijoje“, – sprendimą komentavo treneris.

Abi komandos akivaizdžiai troško pergalės, tačiau abu strategai nevengė eksperimentuoti. Taip lietuvių gretose itin daug žaidimo laiko sulaukė abu jauniausi rinktinės žaidėjai: Marius Grigonis žaidė 26, o Domantas Sabonis – net 28 minutes.

„Kada žaidėjus geriau išbandyti: čia ar su Baltarusija? Todėl ta ir rotacija buvo didelė. Bet galbūt ne visi gerai susitvarkė su įtampėle. Sabonis žaidžia jau antrus metus, todėl yra labiau patyręs, o Grigoniui tik pirmi. Bet abu vyrai įrodė, kad yra pasiruošę kautis sunkiausiais momentais. Mane tai džiugina, nes jie praplėtė mūsų diapazoną“, – jaunimą gyrė J. Kazlauskas.

Antradienio popietę 12 šalies krepšininkų-olimpiečių ir „atsarginis“ V. Kariniauskas išskris į Malagą, kur ketvirtadienį dar kartą bandys įkąsti ispanams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)