Agresyvokai reagavęs į Portugalijos rinktinės trenerio Fernando Santoso sprendimą jį pakeisti per rungtynes su Pietų Korėja, aštuntfinalio susitikime su Šveicarija 37-erių portugalas apskritai liko tarp atsarginių žaidėjų ir į aikštę žengė tik tada, kai rungtynių baigtis jau buvo nulemta.

Portugalai šveicarus sutriuškino netikėtai lengvai 6:1, o C. Ronaldo žaidė nuo 74 min. , kai pakeitė Joao Felixą.

Vienas populiariausių Portugalijos naujienų kanalų Record.pt prabėgus dienai po rungtynių paskelbė didžiulio atgarsio sulaukusią informaciją. Tvirtinama, kad išgirdęs apie F. Santoso priimtą sprendimą pasodinti jį tarp atsarginių, C. Ronaldo įpyko ir ėmė grasinti, kad apskritai paliks Portugalijos rinktinę dėl jam nerodomos tinkamos pagarbos.

Anot šaltinių, tiesioginis pokalbis tarp trenerio ir žaidėjo buvo labai karštas, ir nors žvaigždės įsiūtis vargais negalais buvo numalšintas, įtampa išliko.

Tiesa, Portugalijos futbolo federacija savo ruožtu tokią informaciją neigia.

Pažymėtina, kad jau kitą dieną po rungtynių su šveicarais Portugalijos rinktinę treniravosi pasidalijusi į dvi grupes. Starto sudėtyje žaidę futbolininkai dirbo treniruoklių salėje, o atsarginiais per aštuntfinalio susitikimą buvę žaidėjai sportavo stadione. C. Ronaldo, nors ir žaidė tik keliolika minučių, pasirinko pagrindinių žaidėjų treniruotę ir su atsarginiais žaidėjais nesitreniravo.

Pasaulio čempionato ketvirtfinalyje Portugalijos rinktinė žais su Maroko komanda, kol kas pateikusia didžiausią čempionato sensaciją ir iš turnyro eliminavusia Ispanijos futbolininkus. Rungtynės vyks šeštadienį, 17 val.


Primename, kad po rungtynių su Šveicarija F. Santosas buvo paklaustas apie dabartinį C. Ronaldo vaidmenį nacionalinėje ekipoje.

Tuomet, mėgindamas išlikti labai taktišku, patyręs 68-erių futbolo specialistas teigė: „Cristiano išlieka svarbiu rinktinei futbolininku. Jis šiandien pademonstravo, kad yra didis kapitonas. Dėl kitos dvikovos dar pagalvosime. Visi žaidėjai, kurie su manimi yra Katare, gali būti pasirinkti, o jei nepradės mačo nuo pirmų minučių, galbūt žais vėliau.

Aš pažįstu Cristiano nuo tada, kai jam buvo 19-a. Mes niekad asmeninių santykių nepainiojome su trenerio ir žaidėjo ryšiu. Visada galvojau ir galvosiu, kad jis yra labai svarbi komandos dalis. Taip pat svarbu atsižvelgti į žaidėjo istoriją, jis yra vienas geriausių pasaulyje.“

Jau kitą rytą tiek F. Santosą, tiek apskritai Portugalijos futbolo sirgalių požiūrį ir „nedėkingumą“ viešai sukritikavo Cristiano sesuo Elma Aveiro – bene ištikimiausia futbolininko gerbėja – socialiniame tinkle broliui tekusį atsarginio vaidmenį pavadino „pažeminimu“.

„Taip, Ronaldo nėra amžinas, taip, Ronaldo nežais visą laiką, deja, jis nebeįmuša, jis senas, Portugalijai nereikia Ronaldo. Viskas, ką jis nuveikė, nebėra svarbu, tai pamiršta. Dabar galime elgtis, kaip tik norime. Gėda pažeminti žmogų, kuris davė tiek daug“, – apgailestavo ji.

Savo ruožtu Portugalijos futbolo federacija viešai paskelbė, kad su Kataru atsisveikina ir į savo atstovaujamą Paryžiaus „Saint-Germain“ sugrįžta du traumas turnyro metu patyrę gynėjai – Nuno Mendesas ir Danilo Pereira. Abu jie Katare sužaidė po vieną susitikimą, traumų gydymu ir reabilitacijos procesu nuo šiol rūpinsis žaidėjų klubas.


Iki rungtynių su Maroku liko dar daugiau nei dvi paros. Beveik neabejotina, kad naujienų ir gandų, susijusiu su C. Ronaldo asmeniu, iki tol pasaulis išgirs ir daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)