Prancūzai 2:1 (0:0), o pergalingą įvartį jiems 81 minutę gana kuriozišku smūgiu nuo skersinio pelnė Paulis Pogba.

Prieš tai abi komandos apsikeitė tiksliais 11 metrų baudiniais: 58 min. po VAR peržiūros skirtą baudinį realizavo Antoine'as Griezmannas, o 62 min. rezultatą po tyčinio Samuelio Umtiti žaidimo ranka išlygino Mile Jedinakas.

Didier Deschampso auklėtiniai laikomi ne tik šio mačo, bet ir savo grupės favoritais – prancūzai turi brangiausią sudėtį tarp visų turnyro dalyvių. Bendra jų žaidėjų vertė – net 1,08 mlrd. eurų.

Prieš 20 metų, 1998-aisiais, savo šalyje triumfavusi Prancūzijos rinktinė nuo to laiko net du kartus neįveikė grupės varžybų etapo, sykį iškrito ketvirtfinalyje, o 2006 m. pralaimėjo tik finale italams po 11 metrų baudinių serijos.

Australų pasiekimai planetos pirmenybėse – kur kas kuklesni: dalyvavo keturis kartus ir tik sykį, 2006 m., pateko į aštuntfinalį, kuriame po kontroversiško 11 m baudinio 90+5 minutę nusileido tai pačiai būsimai čempionei Italijai.

Rungtynės:

Prancūzija 2 – 1 Australija
58' [1 – 0] Antoine Griezmann
62' [1 – 1] Mile Jedinakas
81' [2 – 1] Paul Pogba

Komandų statistika: Prancūzija – Australija

Smūgiai į vartus: 6 – 1
Smūgiai šalia vartų: 4 – 2
Kampiniai: 5 – 1
Nuošalės: 0 – 0
Kamuolio kontrolė: 51 – 49 proc.
Pražangos: 16 – 19

Rungtynėms Kazanėje vadovavo teisėjas iš Urugvajaus Andresas Cunha.

Kitame C grupės susitikime šeštadienį 19 val. Saranske kausis Danijos ir Peru futbolininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)