J. Mačiulį ant suolo pasodino už „urzgimą“

„Esu patenkintas ir mūsų nusiteikimu, ir žaidimu, – rungtynes įvertino J. Kazlauskas. – Aišku, yra daug taisytinų dalykų, bet vaizdas buvo žymiai geresnis nei vakar, minties buvo daugiau.“

Išvakarėse šiaip ne taip pasiekta pergalė 78:76 prieš Suomijos ekipą, po kurios žaidėjų veidai atrodė tarsi po nesėkmės, ir vėliau sekęs rimtas pokalbis tarp trenerių ir komandos davė vaisių.

„Kalbėjomės kultūringai, be keiksmažodžių. Bet rungtynės su suomiais tikrai pridėjo sportinio pykčio“, – šyptelėjo J. Kazlauskas.

Pykčio, noro ir agresyvumo lietuviams ketvirtadienį išties netrūko. Net tuomet, kai trečiame ketvirtyje jų persvara priartėjo prie 30 taškų, šeimininkai nenustojo džiuginti „Siemens arenos“ ir toliau uoliai atakavo Rusijos ekipos krepšį.

Paklaustas, ar nusiteikimo pridėjo ir tai, jog žaidžiama buvo su didžiąja Rytų kaimyne, J. Kazlauskas purtė galvą.

„Aš – ne politikas, aš – treneris. Man Rusija yra tiesiog draugiška kaimyninė valstybė“, – pažymėjo specialistas.

Treneris taip pat paaiškino, kodėl starto penkete dvikovą pradėjęs Jonas Mačiulis aikštėje praleido mažiau nei 4 minutes ir daugiau nuo suolo nebepakilo.

„Jonas yra geras, piktas žaidėjas, kartais paurzgiantis ir paniurnantis. Bet čia urgzti ir pykti gali tik treneris“, – sakė J. Kazlauskas.

Rungtynės – geriausios, bet ne idealios

Lietuvos rinktinės žaidėjai Renaldas Seibutis, Tomas Delininkaitis bei Jonas Valančiūnas antrino treneriui ir teigė, jog norėjo reabilituotis po blankaus pasirodymo dvikovoje su Suomija.

„Tada darėme labai daug taktinių klaidų, todėl šiandien norėjome kuo geriau pasirodyti ir prieš žiūrovus, ir prieš vienas kitą“, – sakė T. Delininkaitis.

„Rezultatas sufleruoja, kad tai buvo geriausios mūsų draugiškos rungtynės. Vaizdas buvo daug gražesnis nei mače su suomiais. Bet tai tik draugiškos rungtynės, rytoj laukia kitas oponentas, kiti uždaviniai. Yra dar daug taisytinų dalykų, negalima sakyti, kad sužaidėme idealiai“, – kalbėjo R. Seibutis.

Vaidmuo – kitoks nei klube

Pastarasis ketvirtadienį aikštę paliko pelnęs 4 taškus ir atlikęs tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Tačiau svarbesnė už indėlį puolime šįkart buvo R. Seibučio gynyba, kurios sunarpliotas Rusijos komandos lyderis Aleksejus Švedas spurdėjo tarsi žuvis tinkle. Ruso naudingumo koeficientas šįkart buvo neigiamas: -4 balai.

„Stengiuosi pirmiausia dirbti gynyboje, bet jei tik yra proga atakuoti, aš to tikrai nebijau. Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube tą ir daugiausiai ir darydavau, bet rinktinėje yra kiti uždaviniai, kiti vaidmenys“, – aiškino Lietuvos nacionalinės komandos gynėjas.

Pergudravo oponentus

Dar viena nemaloni staigmena svečiams iš Rusijos buvo juos užgriuvusi tritaškių kruša. Lietuviai pataikė lygiai pusę mestų tolimų metimų (11/22). Palyginimui, mače su suomiais tritaškius J. Kazlausko auklėtiniai metė tik 36 proc. taiklumu.

„Praėjusiose rungtynėse žaidėme per aukštaūgius. Varžovai mus išanalizavo ir turbūt to paties laukė šiandien, todėl aikštės kampai buvo ganėtinai laisvi, ir mes tuo pasinaudojome“, – pastebėjo T. Delininkaitis, pats pataikęs visus tris mestus tritaškius.

J. Valančiūnas su priešininku ir pasistumdė, ir pasikalbėjo

Kol T. Delininkaitis bendravo su žiniasklaidos atstovais, tarp šių įsimaišė ir J. Valančiūnas. Vidurio puolėjas pakišo komandos draugui po nosimi telefoną ir įrašinėjo jo interviu.

„Ar Jonas galėtų dirbti žiniasklaidoje? Manau, kad taip“, – šypsojosi T. Delininkaitis.

Į jo vietą stojęs J. Valančiūnas pirmiausia turėjo papasakoti apie savo susistumdymą su Aleksejumi Savrasenka ketvirtame kėlinyje.

„Kiekvienose varžybose tokių imtynių būna, bet jos praėjo gana ramiai. Ant karštųjų ir pasakai, ir pasistumdai, bet po varžybų pykčio nebelieka. Iš mano pusės šįkart buvo daugiau angliškų žodžių, iš jo – rusiškų, bet vienas kitą supratome“, – juokėsi rezultatyviausias mačo žaidėjas.

Paklaustas apie savo pasirodymą, J. Valančiūnas teigė jo niekada nesureikšminantis.

„Žaidžiau komandos naudai, stengiausi ir sau, ir kitiems sukurti progų. Nei aš imuosi visą atsakomybę ant savęs, nei kas kitas – žaidžiame kaip komanda“, – pabrėžė krepšininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)