Tarp 16 ir 19 val. Lietuvos laiku Osvaldas Bareikis susirungs dziudo imtynėse (svorio kategorijoje iki 66 kg), o Kęstutis Skučas tuo metu dalyvaus disko metimo varžybose. Beveik vidurnaktį Lietuvos laiku pirmosiose rungtynėse su parolimpiniais čempionais suomiais susitiks Lietuvos vyrų golbolo komanda, o iškart po vidurnakčio ieties metimo varžybose startuos Mindaugas Bilius.

Tiesioginę lengvosios atletikos ir dziudo varžybų transliaciją bus galima stebėti paralympic.org.

„Nors pagrindinė mano rungtis yra rutulio stūmimas, disko metime irgi eisiu ir dalyvausiu. Mano klasėje disko metime bus 12 dalyvių, po trijų metimų aštuoni stipriausi eis toliau ir iškart atliks dar po tris metimus. Mano planas – patekti į aštuntuką“, - dieną prieš startą sakė lengvaatletis iš Šiaulių M. Bilius.

Osvaldas Bareikis/dešinėje (R.Navicko/RGB pictures nuotr.)

Rugsėjo 8-ą startuojantis O. Bareikis neturėjo galimybės dalyvauti parolimpiados atidaryme, nes jo metu surengti dziudo imtynininkų svėrimai, kurie visuomet atliekami varžybų išvakarėse.

„Oras geras, treniruotės einasi gerai. Esu nusiteikęs tikrai gerai pradėti pasirodymą parolimpiadoje“, - išvakarėse sakė dziudo imtynininkas O. Bareikis.

Mindaugas Bilius (R.Navicko/RGB pictures nuotr.)

Golbolo komandos vyrai taip pat sakė esą gerai nusiteikę startui. Golbolo „Future“ areną jie jau išbandė šių metų gegužę bandomose žaidynėse, o su pirma grupės varžove Suomija aikštelėje anksčiau yra susitikę daugiau kaip 50 kartų, todėl yra pasiruošę ir tiesiog laukia varžybų pradžios.

24 Lietuvos parolimpinės delegacijos nariai įsikūrė 7-ame ir 12-ame to paties pastato aukšte, balkonus papuošė Lietuvos trispalvėmis. Kambariai erdvūs, miegamųjų vietų lietuviams skirta netgi daugiau nei žmonių, yra bendras vestibiulis susirinkti ir pabendrauti. Pasak sportininkų, treniruočių sąlygos yra geros ir niekuo nestebina, specialūs autobusai veža dalyvius į visas reikiamas arenas. Valgykloje pristatomas įvairių pasaulio virtuvių meniu, tad kiekvienas sportininkas turi pasirinkimą.

Be minėtų lengvosios atletikos ir dziudo varžybų paralympic.org transliuos atidarymo ir uždarymo ceremonijas, dviračių treko, futbolo, sunkumų kilnojimo, neįgaliųjų tinklinio, plaukimo, stalo teniso, vežimėlių krepšinio, vežimėlių fechtavimosi, vežimėlių regbio ir vežimėlių teniso varžybas. Visų kitų sporto šakų varžybų, tarp jų – ir lietuvių golbolo komandos pasirodymo, ištraukas rodys paralympic.org 5 minučių vaizdo reportažuose kasdien 22 ir 5 val. Lietuvos laiku. Tarptautinis parolimpinis komitetas taip pat rengs naujienų laidas kasdien 9 ir 16 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)