Bene didžiausia staigmena ir šoku lietuviams tapo Laisvydo Kanciaus, „Story Racing“ komandos atstovo, keturračio gedimas. Kaip pasakojo lietuvis, iki šiol pirmavęs keturračių įskaitoje, lūžo stebulė ir tai įvyko visiškai lygioje vietoje. Deja, pasitaisyti gedimo lietuvis negalėjo, tad keturratis ir jis pats buvo iš dykumos pargabenti ralio organizatorių. Šiuo metu bendroje įskaitoje sportininkas yra 17 vietoje ir turi jam skirtą 16 val. 45 min. laiko baudą.


Arūnas Gelažninkas, „Orion Dakar team“ komandos atstovas, trečiąjį greičio ruožą įveikė finišavęs 34-oje vietoje. Kaip jis pats aiškino, šiandien buvo ta diena, kai spausti akceleratoriaus nesinorėjo, tačiau nepaisant visko, rezultatas geras ir jis išsaugojo pranašumą motociklininkų „vienišių“ įskaitoje.

Benediktas Vanagas, „Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos lyderis, drauge su šturmanu Filipe Palmeiro finišą pasiekė 18-oje vietoje ir buvo greičiausias iš lietuvių. Toks rezultatas leido ekipažui užkopti į 15 bendros įskaitos vietą, bet, sakė pilotas, be pasekmių diena greičiausiai nepraeis, mat po šuolio skausmingai pasitempė kaklą.

Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza, „Teltonika Racing“ ekipažas, grįžo finišavę 21-oje vietoje. Tačiau ekipažo lyderis karčių žodžių negailėjo: vis išlįsdavo hidraulinės „Mini“ kojos, leidžiančios pakelti automobilį, kai keičiami šio ratai. Daviklis, turintis signalizuoti apie tokį gedimą, nesuveikdavo, o nulaužus koją gedimas galėtų reikšti ir tai, kad liekama dykumoje. Visgi rezultatas geras ir bendroje įskaitoje ekipažas pakilo iki 13-osios vietos.

Bagių įskaitoje Rokas Baciuška su Orioliu Mena trečią Dakaro greičio ruožą užbaigė būdami septinti. Tačiau pozicijos bendroje įskaitoje tai nepagadino: „Southracing“ ekipažas čia penktoje vietoje.

Lietuvos sunkvežimio ekipažas su Vaidotu Paškevičium, Slavomiru Volkovu ir Tomu Gužausku taip pat rodo gerą rezultatą. Nors jų sunkvežimis, pramintas „Mamba“, rodė kaprizus, trečią Dakaro ralio greičio ruožą „ConnectPay Racing“ komanda finišavo 25-oje vietoje, o bendroje įskaitoje ekipažas yra 15-oje vietoje.

Gintas Petrus ir Šarūnas Paliokas, „Petrus Kombucha Racing“ komanda, finišą pasiekė 50-oje vietoje, mat po nesklandumų antrame greičio ruože, ekipažas startavo itin vėlai. Bendroje įskaitoje komanda yra 51 vietoje.

Bagio ekipažas – Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas – „Mediafon team“ trečią Dakaro ralio greičio ruožą užbaigė būdami 30 vietoje. Bendroje įskaitoje jiedu yra 27-oje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)