Lietuvių sugrįžimo į Europos čempionato finalą sirgaliai laukė nepaisydami pabjurusio oro. Prie „Siemens“ arenos sirgaliai būriavosi apsiginklavę skėčiais ir nacionaline atributika.

Sirgaliai taip pat užgulė sostinės barus. Kaip visada gausios Lietuvos rinktinės fanų gretos susirinko Šarūno Marčiuliono bare „Stars and Legends“ bei kitose sirgalių pamėgtose vietose.

Visas Vilnius pasinėrė į krepšinį. Kiekvieną sėkmingą lietuvių epizodą puolime ar gynyboje palydėjo džiaugsmo šūkiai, kiekvieną nesėkmė – nusivylimo atodūsiai.

Ypač džiaugsmingai sirgaliai šėlo trečiajame kėlinyje, kai lietuviai įgijo dviženklę persvarą ir triuškino kroatus dėjimais. Nuotaika buvo puiki, o fanai „Stars ant Legends“ per pertraukėlę šėlo pagal Stasio Povilaičio šlagerį „Švieski vėl“.

Jau ketvirto kėlinio viduryje buvo aišku, kad lietuviai tvirtai žengia į „Eurobasket 2013” finalą. Baruose sirgaliai sutraukė pergalės dainas, o jau netrukus jie patraukė į sostinės gatves.

Tiesa, didelės minios Vilniaus centre nesusirinko – bent jau iki 21 val. Sirgaliai negausiomis grupelėmis šventė pergalė Gedimino prospekte, Vokiečių ir Pilies gatvėse. Aktyviausi buvo ratuoti sirgaliai. Su automobiliais į gatves išriedėję sirgaliai negailėjo garso signalų, visu garsu leido Marijono Mikutavičiaus „Tris milijonus“ ir kitus krepšinio himnus. Kaip ir po visų didžiųjų Lietuvos krepšinio pergalių, trispalvių ir džiaugsmingų „Mes laimėjo!!!“ netrūko.

Po triuškinančios pergalės prieš kroatus, Lietuvos rinktinė po 10 metų pertraukos kovos Europos čempionato finale. Lygiai prieš 10 metų lietuviai Švedijoje iškovojo pirmąjį auksą atkurtos Lietuvos valstybės istorijoje.

Antrasis Lietuvių finalas – 1995 m. Tuomet jame po dramatiškos ir abejotinais teisėjų sprendimais aptemdytos kovos lietuviai nusileido jugoslavams. O pusfinalyje ant menčių paguldyti ne kas nors kiti, o kroatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)