Agresyviai susitikimą pradėję Andrejaus Ševčenkos auklėtiniai apgulė varžovų vartus, kuriems per pirmąsias 10 min. rimčiausiai grasino Ruslanas Malinovskis.

29-ą min. ukrainiečiai pralaužė makedonų gynybą. Po kampinio kamuolį efektingai pamušė Aleksandras Karavajevas, o ekipos kapitonas ir puolimo lyderis Andrejus Jarmolenka suspėjo „uždaryti“ perdavimą ties tolimuoju vartų virpstu.

Praėjus vos 5 min. skirtumą padvigubino kitas puolėjas Romanas Jaremčukas.


Po retos kontratakos rezultatą buvo sušvelninęs rezultatyviausias ir daugiausiai rungtynių sužaidęs Šiaurės Makedonijos futbolininkas Goranas Pandevas, bet jo įvartis neįskaitytas dėl nuošalės.

Antro kėlinio pradžioje makedonai vėl turėjo atlaikyti šturmą, bet tai padarę patys surengė rezultatyvų atsakymą.

57-ą min. A. Karavajevas savo baudos aikštelėje prasižengė prieš G. Pandevą – ir nors Ezgjano Alioski smūgį nuo 11 m žymos atrėmė Georgas Busčanas, pakartotiniu bandymu makedonas pasiuntė kamuolį į tinklą.


Praleistas įvartis atvėsino ukrainiečių ryžtą, o makedonams, atvirkščiai, suteikė sparnus. Vis dėlto 75-ą min. intrigą galėjo prigesinti po keitimo pasirodęs Viktoras Cygankovas, iššvaistęs puikią progą.

83-ią min. skirtas dar vienas 11 m baudinys – šįkart į makedonų vartus dėl žaidimo ranka baudos aikštelėje. R. Malinovskio bandymą taip pat atrėmė Stole Dimitrievski. Tai buvo jau ketvirtas atmuštas baudinys šiose pirmenybėse iš penkių skirtų.

Vis dėlto ukrainiečiams dėl to galvų tikrai neskaudės, nes jie pasiekė ilgai lauktą rezultatą.

Iki šiol pirmą ir paskutinę savo pergalę žemyno čempionatuose Ukrainos ekipa buvo iškovojusi dar 2012 metais, kai 2:1 nugalėjo Švediją.

Mačas įėjo į istoriją ir tuo aspektu, jog pirmą kartą Europos pirmenybėse dirbo arbitras iš Pietų Amerikos.

Argentinietis Fernando Rapallini su visa tautiečių brigada buvo pakviestas pagal UEFA ir CONMEBOL mainų programą.

Analogiškai ispanas Jesusas Gilas Manzano išsiųstas darbuotis Brazilijoje šiuo metu vykstančiame „Copa America“ turnyre.


Rezultatas

Ukraina 2 – 1 Šiaurės Makedonija
29' [1 – 0] Andrejus Jarmolenka
34' [2 – 0] Romanas Jaremčukas
57' [2 – 1] Ezgjanas Alioski


Pirmajame ture ukrainiečiai 2:3 nusileido Nyderlandams, o makedonai buvo priversti pripažinti Austrijos pranašumą 1:3.

C grupės lyderiai tarpusavyje grumsis ketvirtadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.


FIFA reitinge Ukraina užima 24-ą, Šiaurės Makedonija – 62-ą vietą (žemiausią tarp visų čempionato dalyvių).

Makedonai debiutuoja Europos pirmenybėse, į kurias pateko per UEFA Tautų lygą. Ukrainiečiai po SSRS subyrėjimo čempionate dalyvauja trečią kartą.

Tarpusavyje komandos iki šiol buvo susitikusios keturis kartus: dvi pergales pasiekė Ukraina, vieną – Šiaurės Makedonija, dar vienas mačas baigėsi lygiosiomis.

Paskutiniame C grupės ture birželio 21 d. ukrainiečiai mes iššūkį austrams, o makedonai – olandams.


Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)