Pagal išankstinius planus, alkoholiu turėjo būti prekiaujama „tam tikrose stadionų zonose“, nors alkoholio prekyba musulmoniškoje valstybėje gana griežtai kontroliuojama.

„Po diskusijų tarp pirmenybes priimančios šalies valdžios institucijų ir FIFA buvo priimtas sprendimas alkoholinių gėrimų pardavimus sutelkti į FIFA sirgalių zonas, kitas futbolo sirgalių patvirtintas susitelkimo vietas, panaikinant pardavimo taškus Kataro FIFA 2022 stadionų teritorijose“, – skelbiama pranešime.

Jame pažymima, kad „priimančios šalies valdžios institucijos bei FIFA ir toliau užtikrins, kad stadionai ir jų apylinkės suteiktų malonią, pagarbią patirtį visiems futbolo sirgaliams“.

Pasaulio futbolo čempionatas Katare prasidės lapkričio 20 dieną ir baigsis gruodžio 18-ąją. Dėl pernelyg karšto klimato, pirmą kartą čempionatas vyks ne vasarą, o žiemą.

Tai bus pirmasis toks turnyras, organizuojamas arabų šalyje.

Turnyre paskutinį kartą varžysis 32 komandos – 2026-ųjų pasaulio čempionate JAV, Meksikoje ir Kanadoje dalyvių skaičius bus padidintas iki 48-ių.

Planetos čempionų titulą Katare gins Prancūzijos rinktinė.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sportas/pasaulio-futbolo-cempionatas-2022/katara-provokuojantis-jav-pazadas-apie-tai-kalbesime-ir-pasaulio-cempionate.d?id=91752399

FIFA 2022 m. pasaulio futbolo čempionatas Katare

FIFA 2022 m. pasaulio futbolo čempionatas Katare

FIFA 2022 m. pasaulio futbolo čempionatas Katare
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją