Nuo pat pirmo greičio ruožo Dakaro ralyje debiutuojantis 22-ejų tauragiškis visada finišuodavo greičiausių lenktynininkų gretose.

Jis tik du kartus finišavo už Top-5 ribų, visus likusius greičio ruožus jis baigdavo ne žemiau penktos vietos savo T4 – bagių – klasėje.

Tai viena konkurencingiausių Dakaro klasių – prie starto linijos šiemet šioje klasėje stojo net 47 dalyviai ir Rokas nuo pat pirmojo greičio ruožo buvo vienu iš lyderių.

Po sąlyginai nesėkmingo antradienio, kai R. Baciuška finišavo septintas ir bendroje įskaitoje smuktelėjo į penktą vietą, jaunas užsispyręs žemaitis supyko ir pažadėjo visiems, kad šiandien jau laikas spausti.

Ir pažadas buvo ištesėtas su kaupu – lietuvis trečiadienį aplenkė visus savo konkurentus ir laimėjo greičio ruožą. Tai tik trečias kartas, kai greičio ruožą Dakaro ralyje laimi lietuvis – prieš pora metų tai automobilių klasėje pavyko padaryti Vaidotui Žalai, šiemet keturračių įskaitoje pirmą etapą buvo laimėjęs Laisvydas Kancius.

„Šiandien – šlepetė iki dugno. Džiaugiuosi, atlaikė bagiukas, šturmanas Oriol Mena puikiai navigavo, pats irgi suvažiavau labai gerai. Jokių klaidų, jei kur puresnis smėlis, apvažiuodavau.

Labai džiaugiuosi, laukia dar dvi dienos. Turime dar parako, tad tik į priekį“, – po finišo laimingas kalbėjo R. Baciuška.

„Akmenys jau negąsdino, šiandien nevažiavau, o skriejau ore! Ačiū tiems, kurie mane palaiko, be jūsų nebūtų tokio rezultato“, – dėkojo lenktynininkas.

Po šios pergalės Rokas Baciuška iki finišo likus vos dviem greičio ruožams susigrąžino sau ketvirtą vietą bendroje įskaitoje.

X etapo rezultatai, bagių įskaita:

  1. Rokas Baciuška 3h 36'55''
  2. Aron Domžala +1:58
  3. Gerrard Farres Guell +2:08


Bendra bagių įskaita:

  1. Austin Jones 40h 55'24''
  2. Gerrard Farres Guell +11:54
  3. Michal Goczal +15:39
  4. Rokas Baciuška +32:09
  5. Marek Goczal +33:30


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)