Vienu iš perspektyviausių Rusijos sunkiaatlečių laikytas Aleksejus Lovčevas pernai prisidirbo taip, kad maža nepasirodė. Pasaulio čempionate Hjustone tuo metu 26-erių rusų sportininkas svorio kategorijoje per 105 kg tapo čempionu ir gerino pasaulio rekordus tiek rovimo, tiek stūmimo rungtyse, iš viso iškėlęs net 475 kg.

Visgi netrukus paaiškėjo, kad ruso triumfas tebuvo farsas. A. Lovčevas įkliuvo dopingo kontrolei dėl draudžiamo steroido ipamorelino (INN) vartojimo ir buvo nubaustas itin griežtai – iš jo atimtas ir aukso medalis, ir pasaulio rekordai bei paskirta net 4 metų diskvalifikacija.

Kreipimasis į Sporto arbitražo teismą Lozanoje nepadėjo – diskvalifikacija rusui nebuvo panaikinta.

Visgi A. Lovčevui tai netrukdo daryti karjeros sporto srityje. Antradienį paskelbta, kad rusas paskirtas Vladimiro srities generalgubernatoriaus patarėju sporto srityje.

„Jis bus atsakingas už masinį sporto populiarinimą ir aukšto meistriškumo sporto lygio kėlimą. Dabar viena pagrindinių jo užduočių – padėti departamentui pasiruošti dviems svarbiems renginiams. Vienas iš jų – masinis srities sporto festivalis, o kitas, tarptautinis sporto forumas „Rusija – sporto galybė“, – aiškino atsakingas srities valdžios atstovas Aleksejus Sipačius.

„Tai – labai rimtos pareigos. Jis turės ir savo kabinetą“, – pridūrė vicegubernatorius Michailas Kolkovas.

Šiaip jau saviems atletams lojali Rusijos žiniasklaida šį kartą nesulaikė ironijos.

„Žmogus, diskvalifikuotas 4 metams dėl dopingo tampa gubernatoriaus patarėju sporto klausimams. Tai Rusija“, – nesusilaikė portalas Sports.ru.

Primename, kad dar visai neseniai A. Lovčevas kitose rusų žiniasklaidos priemonėse liejo pagiežą, kad su šios šalies atletais vykdomas masinis susidorojimas.

„Mūsų bijo. Bijo visų mūsų stipriausių sportininkų, todėl mus taip ir spaudžia, verčia nebūtą kaltę. Bijo mūsų autoriteto“, – aiškino viena iš Rusijos sporto vilčių Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse laikytas, tačiau jose tikrai nestartuosiantis A. Lovčevas.

Anot jo, jis ir pats nubaustas neteisingai.

„Tada pirmą kartą gyvenime iš manęs ėmė du dopingo mėginius – ir kraują, ir šlapimą. Tikrino, kaip tik įmanoma. Paskelbė, kad dopingo mėginiai teigiami, nors aš vėliau atlikau testus ir kitose laboratorijose ir rezultatai buvo kitokie, neigiami. Tai susidorojimas, tačiau už viso to slypi didžiuliai pinigai. Visa šita istorija – marazmas“, – guodėsei A. Lovčevas.

„Diskvalifikacija labai ilga, tačiau aš noriu išlikti sportininku. Tikiuosi, kad sugrįšiu kaip nugalėtojas“, – žadėjo Rusijos valdininkų malonės sulaukęs ir į darbą priimtas atletas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)