Ketvirtadienį lietuviai Barselonoje prie baudų metimų linijos lankėsi dvigubai dažniau nei JAV krepšininkai: atitinkamai 42 ir 20 kartų.

„Neprisimenu rungtynių, kada būtų nutikę kažkas panašaus. Paprastai mes esame tie, kurie puolime žaidžia agresyviai ir išprovokuoja daug pražangų. Šįkart pirmame kėlinyje trys mano starto penketo žaidėjai buvo prasižengę po du kartus jau po trijų minučių“, – kalbėjo M. Krzyzewskis.

Savo ekipoje treneris išskyrė du krepšininkus: Klay Thompsoną (16 tšk.) ir Kyrie Irvingą (18 tšk.). Pirmojo pastangos, trenerio žodžiais, nulėmė tai, kad amerikiečiams po dviejų kėlinių nereikėjo vytis varžovų, antrasis įsuko komandos spurtą trečiame ketvirtyje.

Kita po pertraukos radikaliai pasikeitusio vaizdo aikštėje priežastimi M. Krzyzewskis įvardino pakeistą gynybos schemą.

„Antrą rungtynių dalį pradėjome šviežiomis galvomis, pertvarkėme savo gynybą, ir tai mums labai padėjo“, – pažymėjo pasaulio čempionų vairininkas.

„Pirma rungtynių pusė mums buvo sunki. Bet, kaip jau įprasta šiame čempionate, per mačo pertrauką mes pasikalbėjome, jog žaisti iš visų jėgų reikia visas 40 minučių. Trečio kėlinio pradžioje spurtavome ir nustatėme toną likusiai dvikovos daliai“, – pridūrė vienas mačo herojų K. Thompsonas.

M. Krzyzewskis taip pat nepamiršo paguosti triuškinančiu skirtumu 96:68 nugalėtų varžovų.

„Visada garbė žaisti prieš Lietuvą. Tai – didi krepšinio šalis. Esame sužaidę tarpusavyje daug įsimintinų rungtynių. Ir šįkart mums jie buvo labai rimti priešininkai. Sveikinu lietuvius su užtarnauta galimybe keliauti į Madridą“, – sakė treneris.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)