Rezultatyviu žaidimu šio čempionato grupių etape išsiskyrusi Olandijos rinktinė pirmajame kėlinyje pavojingų progų nesukūrė. Griebtis aktyvesnių veiksmų juos privertė 48 min. pelnytas meksikiečių įvartis. Tolimu smūgiu kamuolį į vartus pasiuntė Giovanis dos Santosas.

Olandijos rinktinė išsigelbėjo pačioje rungtynių pabaigoje. Meksikos rinktinės viltis patekti į ketvirtfinalį 88 min. galingu šūviu sudaužė rezultatą išlyginęs Wesley Sneijderis. Jau per teisėjo pridėtą laiką Arjenas Robbenas buvo pargriautas baudos aikštelėje. Klaasas Janas Huntelaaras užtikrintai realizavo 11 m baudinį ir olandai šventė dramatišką pergalę.

Meksikos rinktinė šeštą kartą iš eilės nesugebėjo įveikti aštuntfinalio barjero. Meksikiečiai pasaulio futbolo pirmenybėse į ketvirtfinalį buvo patekę du kartus. Ir abu kartus tuomet, kai čempionatai vyko Meksikoje - 1970 ir 1986 metais.

Olandija ketvirtfinalyje žais su Graikijos ir Kosta Rikos aštuntfinalio mačo nugalėtoju.

Iki šiol Olandijos ir Meksikos futbolininkai buvo susitikę keturis kartus. Tris kartus pergalę šventė Olandijos rinktinė, vienas mačas baigėsi lygiosiomis. FIFA reitinge komandas skiria nedidelis vietų skaičius – Olandija yra 15-a, o Meksika – 20-a.

Šeštadienį paaiškėjo dvi pirmosios pasaulio futbolo čempionato dalyvės. Jomis tapo pirmenybių šeimininkė Brazilijos rinktinė ir Kolumbijos nacionalinė komanda.

Rezultatas:

Olandija 2 - 1 Meksika

48' [0-1] Giovani dos Santos
88' [1-1] Wesley Sneijder
90' [2-1] Klaas Jan Huntelaar (iš 11 m baudinio)

Rungtynių statistika (Olandija - Meksika):

Įvarčiai: 2 - 1
Smūgiai: 14 - 12
Smūgiai į vartus: 8 - 7
Kampiniai: 10 - 2
Nuošalės: 1 - 1
Pražangos: 8 - 12
Geltonos kortelės: 0 - 3
Raudonos kortelės: 0 - 0
Kamuolio kontrolė: 55 proc. - 45 proc.

Rungtynių eiga:

B grupės pirmose rungtynėse olandai net 5:1 nušlavė čempionės titulą gynusią Ispanijos rinktinę. Po to Olandija 3:2 nugalėjo Australijos futbolininkus ir rezultatu 2:0 – Čilės ekipą.

Meksikos rinktinė žaidė A grupėje. Pirmajame mače 1:0 nugalėta Kamerūno komanda, po to meksikiečiai lygiosiomis 0:0 sužaidė su čempionato šeimininke Brazilija. Lemiamose rungtynėse dėl antros vietos Meksikos komanda 3:1 nugalėjo Kroatijos futbolininkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1112)