Lietuviai nerengia spaudos konferencijų, per kurias milžiniška „Samba“ salė pagrindiniame Rio de Žaneiro žaidynių spaudos centre užsipildo sausakimšai, kaip amerikiečiai, australai ar kitų didžiųjų šalių delegacijos.

Bet užklausos dėl galimybių pakalbinti lietuvius atkeliauja ir iš tarptautinių žiniasklaidos sunkiasvorių.

Pasak Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir šalies olimpinės rinktinės komunikacijos vadovės Godos Smilingytės, visame pasaulyje transliuojanti CNN televizija žaidynių išvakarėse kvietė Londono olimpinę čempionę Rūtą Meilutytę į tiesioginę olimpinę pokalbių laidą, kuri filmuojama studijoje Rio de Žaneire.

Bet sekmadienį laukiančiam pirmajam startui 100 m plaukimo krūtine atrankoje susikaupusi sportininkė pasiūlymą atmetė, kaip ir prieš varžybas nepanoro bendrauti su Lietuvos žiniasklaida.

Kita tarptautinė televizijos stotis NBC, transliuojanti žaidynes JAV, domėjosi Lietuvos krepšinio rinktine. Tiksliau, šios televizijos komentatoriai teiravosi, kaip taisyklingai tarti lietuvių žaidėjų pavardes.

Krepšininkai patraukė ir kolegų iš Estijos dėmesį. Po praėjusiais metais Rygoje (Latvija) vykusių Europos čempionato grupių varžybų, kuriose liepsnojo nesutarimai tarp žaidėjų ir žurnalistų, pastariesiems buvo smalsu, kaip su žiniasklaida bendrauja Lietuvos nacionalinės komandos atstovai.

Tuo metu populiaraus olimpiados šeimininkės Brazilijos portalo žurnalistai paprašė ir gavo eskliuzyvinį interviu su vieninteliu į Rio de Žaneirą atvykusiu Lietuvos šauliu Ronaldu Račinsku.

Galima neabejoti, kad dėmesio žaidynėms įsibėgėjus lietuviai sulauks ir daugiau. Lieka tikėtis, kad jis bus malonesnis nei Ričardui Berankiui, kuris šeštadienį nuskambėjo kaip pirmasis teniso olimpinėje istorijoje, pralaimėjęs mačą „sausu“ rezultatu 0:6, 0:6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (276)