Pietų Amerikos atstovai sekmadienį laimėjo lemiamas C grupės rungtynes rezultatu 97:77 (26:16, 20:22, 19:15, 32:24).

Sergio Hernandezo auklėtiniai atrodė gerokai pranašesni pirmoje mačo pusėje, kurios metu buvo įgiję 14 taškų persvarą. Po pertraukos japonai, treniruojami taip pat argentiniečio Julio Lamaso, pamėgino parodyti, kas yra Saitamos arenos šeimininkai.

Vis dėlto jų spurtas 9:0 niekur nevedė – pasaulio vicečempionai sureagavo dar trečiame kėlinyje, vėl nutolo dviženkliu skirtumu, o susitikimo pabaigoje jau triuškino rankas nuleidusius varžovus.

Nugalėtojams 23 taškus pelnė ir 10 kamuolių atkovojo superveteranas Luisas Scola, bet dar įspūdingesnis buvo įžaidėjas F. Campazzo, kurio sąskaitoje – 17 taškų, 11 rezultatyvių perdavimų ir 7 atkovoti kamuoliai.

Argentiniečiams nesukliudė kito atakų organizatoriaus Nicolas Laprovittolos šūviai Dievui į langus: gynėjas prametė visus 8 tritaškius.

Tuo metu japonų lyderiui iš Vašingtono „Wizards“ (NBA) klubo Rui Hachimurai puolime visiškai nesisekė – nors pelnė 13 taškų, „iš žaidimo“ jis atakavo tik 35 proc. tikslumu ir suklydo 4 sykius, tiesa, sugriebė 11 atšokusių kamuolių.

Apskritai Argentina taikliau atakavo iš toli (atitinkamai 39 ir 26 proc.) bei laimėjo kovą „po lenta“ 48:39.


C grupėje argentiniečiai (1/2) užėmė trečią vietą. Dėl palankesnio įmestų bei praleistų taškų skirtumo jie kartu su analogiškoje pozicijoje B pogrupyje finišavusiais vokiečiais žengė į ketvirtfinalį. Už borto liko trečioji A grupės komanda Čekija.

Japonija (0/3) C grupėje liko paskutinė, o dėl lyderių pozicijos sekmadienį, nuo 11.20 val. Lietuvos laiku, dar susirems Ispanija (2/0) ir Slovėnija (2/0).

Traukiant ketvirtfinalių burtus pagal rezultatus grupių etape komandos bus suskirstytos į du krepšelius. Viename pogrupyje olimpiadą pradėjusios rinktinės tarpusavyje žaisti negalės.

Ketvirtfinaliai Saitamos arenoje vyks antradienį.

Primename, kad vietas atkrintamosiose varžybose kartu su Argentina iškovojo Prancūzija, JAV, Australija, Italija, Vokietija, Slovėnija ir Ispanija.

Žaidynės baigėsi Iranui, Čekijai, Nigerijai ir Japonijai.

Argentina: Luisas Scola 23 (4/13 dvit., 5/8 trit.), Facundo Campazzo 17, Gabrielis Deckas 16, Marcosas Delia 14, Nicolasas Brussino 8;

Japonija: Yudai Baba 18, Yuta Watanabe 17 (9 atk. kam.), Rui Hachimura ir Makoto Hiejima – po 13, Daiki Tanaka 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)