D grupė

Brazilija. Ne tik šio, bet ir kiekvieno FIFA pasaulio salės futbolo čempionato favoritė. Po nusivylimo 2016 metais, kai aštuntfinalyje sensacingai buvo nusileista Iranui, šiemet brazilai sieks atsigriebti ir sugrįžti į viršūnę, kurioje jie iki šiol yra buvę jau penkis kartus. Jie savo kolekcijoje taip pat turi ir pasaulio pirmenybių bronzos bei sidabro medalius. 2-ą vietą FIFA reitinge užimančios rinktinės superžvaigždės – Ferrao, Rodrigo Hardy Araujo, Leozinho ir Guitta.

Vietnamas. Iš šios rinktinės čempionate daug nesitikima, FIFA reitinge ji yra 43-a, o neįkvepiančiai atrodė ir jos pasirodymai draugiškuose mačuose su Japonija, Maroku, Ispanija ir Gvatemala. Vietnamiečiams tai bus antrasis pasaulio čempionatas, šįkart jie čia pateko atrankoje tik dėl svečiuose pelnyto įvarčio taisyklės įveikę Libaną. Žvaigždžių ši rinktinė neturi, o laukiantis mačas su Brazilija atrodo kaip neišvengiamas Vietnamo sutriuškinimas.

Brazilijos salės futbolo rinktinė

Panama. Dar viena kandidatė praleisti didelį įvarčių akistatoje su čempionato favoritais brazilais. Gana neseniai, 2012 metais Panamos rinktinė rungtynėse prieš Brazilija patyrė patį didžiausią pralaimėjimą savo istorijoje 0:16. Panama pasaulio čempionate dalyvauja trečią kartą iš eilės, būtent 2012 metų pasirodymas iki šiol yra geriausias – tuomet netikėtai pavyko pasiekti aštuntfinalį. 37-ą vietą FIFA reitinge užimanti ekipa Lietuvoje sieks tai pakartoti.

Čekija. Atrankoje tik per baudinių seriją kroatus eliminavę čekai į planetos pirmenybes grįžta po pertraukos. Iki šiol geriausias jų pasirodymas įvyko 2004 metais, kai buvo pasiektas ketvirtfinalis. 16-ą vietą FIFA reitinge užimančią Čekiją į priekį veda Pilseno „Interobal“ žvaigždė Michalas Holy. Beje, didžiausias čekų pralaimėjimas per visą istoriją taip pat yra patirtas prieš būsimuosius jų varžovus brazilus, kuriems 2010 metais buvo nusileista 2:9.

Prognozė: 1. Brazilija; 2. Čekija; 3. Panama; 4. Vietnamas.

E grupė.

Ispanija. FIFA reitingo lyderė ir pagrindinė pretendentė kovoje dėl aukso mesti iššūkį Brazilijai. Ispanija salės futbole yra viena sėkmingiausių valstybių ir viena iš trijų kada nors planetos pirmenybes laimėjusių šalių – ispanai taurę į viršų kėlė 2000 ir 2004 metais. Pastarieji čempionatai nesusiklostė, o 2016 metais ketvirtfinalyje buvo pralaimėta rusams. Daugiau patirties sukaupę ispanų lyderiai Sergio Lozano, Carlosas Ortizas ir Raulis Gomezas šiandien atrodo pajėgesni – Lietuvoje jie kovos tik dėl aukščiausių pozicijų.

Japonija. Viena pajėgiausių salės futbolo rinktinių Azijoje iki šiol per keturis pasirodymus pasaulio pirmenybėse nėra nužygiavusi toliau aštuntfinalio etapo. Drausmingu žaidimu ir puikiu fiziniu pasiruošimu pasižymintys japonai FIFA reitinge yra 14-i, o Lietuvoje daug priklausys nuo to, kaip pasirodys didžiausia Japonijos žvaigždė – vienas Lisabonos „Benfica“ lyderių Henmi Katsutoshi.

Ispanijos salės futbolo rinktinė: į pasaulio čempionų sostą grįžti siekiantys grandai

Paragvajus. Praėjusiame pasaulio čempionate ši rinktinė užfiksavo rekordinį pasiekimą patekdama į ketvirtfinalį, kur tik per papildomą laiką ją eliminavo Iranas. Nėra priežasčių, dėl kurių Paragvajus negalėtų pakartoti savo rekordinio pasiekimo ir šiemet – Brazilijos rinktinės stiliumi žaidžiantys paragvajiečiai yra itin techniški ir greiti bei gali surengti itin rezultatyvius pasirodymus. Aukštą 10-ą vietą FIFA reitinge užimančios komandos ryškiausias žaidėjas – vieno stipriausių Ispanijos klubų „Murcia“ atstovas Juanas Salas.

Angola. Jei reikėtų įvardinti, kuri čempionato grupė yra „mirtininkų“, tokia dėl trijų itin pajėgių komandų būtų galima pavadinti būtent E grupę, todėl bene didžiausiais pirmenybių nelaimėliais reikėtų laikyti į ją patekusius Angolos salės futbolininkus. Pirmą kartą istorijoje Afrikos čempionato bronzą laimėjusi komanda į Lietuvą atvyko be didesnių lūkesčių – 45-ą vietą FIFA reitinge užimantiems pirmenybių debiutantams bus brangus kiekvienas įvartis.

Prognozė: 1. Ispanija; 2. Paragvajus; 3. Japonija; 4. Angola.

F grupė.

Argentina. Dabartiniai pasaulio čempionai pradeda titulo gynybą. Nė karto planetos pirmenybių nepraleidę argentiniečiai yra vieninteliai, sugebėję jose nutraukti brazilų ir ispanų dominavimą, o šiemet jie atrodo ne ką prasčiau nei 2016-ųjų čempioniška komanda. 3-ią vietą FIFA reitinge užimančią ekipą į priekį veda „Pesaro“ superžvaigždė Cristianas Borruto.

Iranas. Nors argentiniečiai laikomi vienais čempionato favoritų, nebūtų jokios sensacijos, jei dabartiniai čempionai netgi nelaimėtų savo grupės, nes joje Argentina turi itin pajėgius varžovus iš Irano. 2016-aisiais Braziliją eliminavę ir bronzos medalius iškovoję iraniečiai įgavo sparnus, šiuo metu FIFA reitinge jie yra 5-i bei taikosi tik į aukščiausias pozicijas. Rinktinės lyderis – vienas geriausių pasaulio žaidėjų Hosseinas Tayyebi iš Lisabonos „Benfica“.

Argentinos salės futbolo rinktinė

JAV. Ši rinktinė į planetos pirmenybes sugrįžta po 13 metų pertraukos. Nors pirmuosiuose dvejuose pasaulio čempionatuose amerikiečiai laimėjo medalius (sidabro ir bronzos), pastaraisiais metais salės futbole blizgėti nepavyksta. FIFA reitinge 47-ą vietą užimanti JAV rinktinė Lietuvoje bus viena autsaiderių, šalis neturi profesionalaus nacionalinio čempionato, o komandos ryškiausiu žaidėju yra laikomas 39-erių vartininkas Diego Moretti, pastaruosius 17 metų rungtyniaujantis Italijoje ir JAV rinktinėje debiutavęs tik užpernai.

Serbija. Įspūdingai atrankos varžybose pasirodžiusi ekipa pateko į antrąjį savo pasaulio čempionatą, ir nors su grupių etapo burtais nepasisekė, vieno geriausių Europos puolėjų Marko Pršičiaus vedama Serbija viliasi patampyti nervus favoritams iš Argentinos ir Irano. FIFA reitinge serbai yra 15-i, o patekimas į aštuntfinalį Lietuvoje jiems būtų didelis laimėjimas – ten jų ko gero lauktų portugalai arba brazilai.

Prognozė: 1. Iranas; 2. Argentina; 3. Serbija; 4. JAV.

Iš kiekvienos grupės į aštuntfinalį pateks po dvi geriausias komandas, o aštuntfinalio etape taip pat išvysime ir keturias geriausias trečiąsias vietas užėmusias rinktines. Grupių etapas bus žaidžiamas nuo rugsėjo 12 iki rugsėjo 20 dienos, o čempionai paaiškės spalio 3 dieną Kaune. Bilietus į čempionato rungtynes galite įsigyti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)