A grupė


Lietuva. Žiūrint į FIFA reitingus, gali pasirodyti, kad tai yra prasčiausia čempionato komanda – ji reitinguose yra tik 75-a. Vis dėlto įkvepiančiai nuteikia sėkmingas lietuvių žaidimas pasirengimo čempionatui cikle, kur prieš pirmenybėse dalyvaujančias ekipas buvo iškvotos trys pergalės. Padėti gali ir namų sienos, o gana palanki šeimininkams yra ir grupė – du iš trijų varžovų joje tikrai nėra neįveikiami. Ryškiausias tokio lygio varžybose debiutuojančios Lietuvos rinktinės žaidėjas – jos kapitonas ir „Kauno Žalgirio“ lyderis Justinas Zagurskas.

Salės futbolas

Kazachstanas. Natūralizuotų brazilų į priekį vedama Kazachstano nacionalinė komanda yra neabejotina grupės favoritė. Mažai kas nustebtų, jei FIFA reitinge 7-ą vietą užimantiems Kazachstano salės futbolininkams Lietuvoje pavyktų pasivaržyti ir dėl medalių – jie pasiekė pusfinalius pastaruosiuose dvejuose Europos čempionatuose. Tiesa, pasaulio pirmenybėse iki šiol kalnų nuversti jiems nėra pavykę. Ryškiausi Kazachstano žaidėjai yra Almatos „Kairat“ superžvaigždės – geriausias pasaulio vartininkas Leo Higuita ir universalusis gynėjas Douglasas Junioras.

Venesuela. Kaip ir Lietuvos, taip ir Venesuelo rinktinei šis pasaulio salės futbolo čempionatas yra debiutinis. Urugvajų ir Boliviją Pietų Amerikos atrankoje eliminavusi komanda FIFA reitinge yra 22-a ir nors daug skambių pergalių savo sąskaitoje ji neturi, rinktinės branduolį sudaro geriausi futbolininkai iš Venesuelos čempionato, kuris laikomas antru pajėgiausiu Pietų Amerikoje po Brazilijos. Rinktinės žvaigždė – „Bucaneros De La Guaira“ atstovas Wilsonas Francia.

Kosta Rika. Sėkmingiausia visų laikų salės futbolo rinktinė iš Šiaurės Amerikos planetos čempionate dalyvauja jau penktą kartą. 2016-ųjų metų pasaulio pirmenybėse keturiskart Šiaurės Amerikos čempionams netgi pavyko patekti į atkrintamąsias varžybas, kur buvo nusileista būsimai čempionei Argentinai. FIFA reitinge Kosta Rika yra 25-a, tačiau jei lietuviams pavyks sustabdyti jos lyderius Milintoną Tijerino ir Minorą Cabalcetą, šis varžovas gali būti įkandamas. Pastarieji du futbolininkai yra vieninteliai ne gimtinėje rungtyniaujantys Kosta Rikos atstovai – jie žaidžia „BSF Bochnia“ klube Lenkijoje.

Prognozė: 1. Kazachstanas; 2. Venesuela; 3. Lietuva; 4. Kosta Rika.

B grupė


Rusija. Viena pagrindinių čempionato favoričių, dabartinė pasaulio vicečempionė ir viena sėkmingiausių rinktinių salės futbolo istorijoje apskritai. Rusija turi vieną stipriausių nacionalinių čempionatų ir itin pajėgius klubus, o didžiuosiuose tarptautiniuose turnyruose šalies rinktinė pusfinalį pasiekė net 13 kartų. Europos čempionatų medalius ji laimėjo net aštuonis kartus. 4-ą vietą FIFA reitinge užimančios rinktinės žvaigždės – Anaras Asadovas ir natūralizuotas brazilas Ederis Lima.

Egiptas. Prieš penkerius metus egiptiečiai surengė istorinį pasirodymą ir pasiekė pasaulio čempionato ketvirtfinalį. Patekusi į gana palankią grupę, Abdo Al-Ashwalio vedama rinktinė patriukšmauti gali ir Lietuvoje – egiptiečiai tyliai pasvajoja netgi apie pusfinalį. FIFA reitinge Egipto rinktinė šiuo metu yra 31-a.

Salės futbolas

Uzbekistanas. Ši rinktinė savo pasirengimą čempionatui baigė pralaimėjimu prieš Lietuvą, tačiau sudaužyti ambicijų tai neturėtų – Uzbekistanas yra viena pajėgiausių valstybių Azijos salės futbole, FIFA reitinge ji užima 24-ą vietą. Keturiskart Azijos vicečempionų lyderis – „Almalyk MFK“ žvaigždė Anaskhonas Rachmatovas. Visi rinktinės futbolininkai žaidžia gimtinėje.

Gvatemala. Nors Gvatemala pasaulio pirmenybėse dalyvauja jau penktą kartą iš eilės, bus nemaža staigmena, jei ši rinktinėje pajėgioje B grupėje liks ne paskutinė. Visus keturis kartus iki šiol Šiaurės Amerikos atstovai baigdavo savo pasirodymą čempionato grupės etape. FIFA reitinge Gvatemala yra 36-a, o geriausiu rinktinės žaidėju laikomas Roberto Alvarado.

Prognozė: 1. Rusija; 2. Egiptas; 3. Uzbekistanas; 4. Gvatemala.

C grupė


Portugalija. Dabartiniai Europos čempionai, savo gretose turitys ryškiausią čempionato žvaigždę – šešiskart geriausią pasaulio salės futbolininką Ricardinho. Pasaulio čempionatuose iki šiol tik kartą medalius (bronzos) laimėję portugalai rekordinių aukštumų tikisi Lietuvoje – ambicijos dar didesnės po itin sėkmingo pasirodymo pasaulio ir Europos čempionatų atrankose. Puikų patyrusių ir jaunų žaidėjų derinį turinti Portugalija FIFA reitinge yra 6-a.

Saliamono Salos. Viena didžiausių turnyro autsaiderių, iš kurios taškų šiame čempionate nesitikima. Mažasis Okeanijos stebuklas planetos pirmenybėse dalyvauja jau ketvirtą kartą, tačiau į atkrintamąsias varžybas komanda niekuomet nesitaikė. Draugiškuose pasirengimo susitikimuose Saliamono Salos buvo triuškinamos, o to galima laukti ir Lietuvoje. FIFA reitinge ši rinktinė yra 49-a.

Salės futbolas

Tailandas. Šeštą kartą iš eilės pasaulio čempionate dalyvaujanti rinktinė pastarosiose dvejose pirmenybėse pasiekė aštuntfinalį. Dėl atkrintamųjų Tailandas kovos ir Lietuvoje, tačiau pasirengimo ciklas galėjo priversti Tailando rinktinės gerbėjus sunerimti – kelių svarbių žaidėjų netekusi ir neseniai trenerį pakeitusi komanda nerodė tokio pajėgumo, kurio iš jos tikimasi. FIFA reitinge Tailandas yra 18-as, o komandos lyderis – daugkartinių Tailando ir Azijos čempionų Bankoko „Chonburi Bluewave“ žvaigždė Suphawutas Thueanklangas.

Marokas. Pastaraisiais metais vis labiau įsigalinti Afrikos salės futbolo jėga. Šis pasaulio čempionatas marokiečiams yra trečiasis, tačiau iki šiol nė vienos pergalės savo sąskaitoje jie neturi. Šansai iškovoti istorinę pergalę Lietuvoje yra neblogi, ypač, jei spindės rinktinės lyderiai – Prancūzijos superklubo ACCS atstovai Bilalas Bakkali ir Soufiane'as El Mesraras.

Prognozė: 1. Portugalija; 2. Marokas; 3. Tailandas; 4. Saliamono Salos.

Iš kiekvienos grupės į aštuntfinalį pateks po dvi geriausias komandas, o aštuntfinalio etape taip pat išvysime ir keturias geriausias trečiąsias vietas užėmusias rinktines. Grupių etapas bus žaidžiamas nuo rugsėjo 12 iki rugsėjo 20 dienos, o čempionai paaiškės spalio 3 dieną Kaune.

Įsigyti bilietus galite čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją