Rezultatas:

Gana 1 - 2 JAV

1' Clint Dempsey [0 - 1]
82' Andre Ayew [1 - 1]
86' Jonh Brooks [1 - 2]

Gana: Adam Larsen Kwarasey, Daniel Opare, Jonathan Mensah, John Boye, Kwadwo Asamoah, Christian Atsu (78 Albert Adomah), Mohammed Rabiu (71' Michael Essien), Sulley Ali Muntari, Jordan Ayew (59' Kevin Prince Boateng), Asamoah Gyan, Andre Ayew.

JAV: Tim Howard, Fabian Johnson, Geoff Cameron, Matt Besler (46' John Brooks), DaMarcus Beasley, Kyle Beckerman, Alejandro Bedoya (77' Graham Zusi), Jermaine Jones, Michael Bradley, Jozy Altidore (23' Aron Johansson), Clint Dempsey.

Rungtynių eiga

Rungtynės kiek netikėtai prasidėjo įvarčiu. 30-ą mačo sekundę puikiai kelis Ganos rinktinės gynėjus išmaudęs Clintas Dempsey nuginklavo varžovų vartininką ir išvedė JAV į priekį. Amerikietis pelnė įvartį, kuris pateko tarp penkių greičiausių pelnytų įvarčių pasaulio čempionate.

Po greito įvarčio Jurgeno Klinsmanno auklėtiniai neužsidarė gynyboje ir toliau atakavo varžovų vartus pavojingomis progomis, tačiau kiek vėliau rungtynių vadžias į savo rankas perėmė Gana.

21-ą minutę JAV sulaukė prastų žinių - traumą patyrė vienas komandos lyderių Jozy Altidore, o į aikštę po keitimo žengė jaunasis Aronas Johannssonas.

Po devynių minučių Timo Howardo budrumą iš toli patikrino Christianas Atsu, kurio smūgis praskriejo šalia viršutinio virpsto.

32-ą minutę savo laimę iš toli taip pat pabandė Ganos kapitonas Asamoahas Gyanas, tačiau puikiai vartus saugojo T. Howardas. Per likusį pirmo kėlinio pabaigą daugiau pavojingų progų sukūrė amerikiečiai, bet įvarčių nebuvo pelnyta.

Antrame kėlinyje Ganos futbolininkams trauktis nebebuvo kur ir reikėjo šturmuoti priešininkų vartus. 55-ą minutę Sulley Muntari iš toli pasiuntė kamuolį link vartų, tačiau kamuolys ir vėl skriejo šalia virpsto.

Pavojingos atakos ir toliau tęsėsi, tačiau išlyginamasis įvartis krito tik 82-ą minutę, kuomet po meistriško A. Gyano perdavimo T. Howardą pirmą kartą šiose rungtynėse nuginklavo Andre Ayew.

Tačiau JAV nepalūžo ir pademonstravo charakterį. Vos po keturių minučių amerikiečiai įsiveržė į priekį, kai nuo kampinio gairelės kamuolį pakėlęs Grahamas Zusi tikslų perdavimą atliko galva pasižymėjusiam Johnui Brooksui.

JAV į savo sąskaitą įsirašė tris taškus ir kartu su vokiečiais yra grupės lyderiai. Po pirmų grupės rungtynių Portugalija kartu su Gana neturi nei vieno taško.

G grupės turnyro lentelė:

1.Vokietija11004:0 +43
2.JAV11002:1 +13
3.Gana10011:2 -10
4.Portugalija10010:4 -40

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)