Per 64 rungtynes iš viso buvo pelnyti 147 įvarčiai – tai sudaro 2,29 įvarčių per rungtynes. Per 1998 metų finalinį turnyrą buvo įmuštas 171 įvartis (vidurkis: 2,61 įvarčių), o 2002-aisiais – 161 įvartis (vidurkis: 2,52 įvarčių).

Per sužaistas septynerias rungtynes daugiausia įvarčių – net 14 – pelnė Vokietijos rinktinė, aplenkusi pasaulio čempionę Italiją (12 įvarčių) ir Argentiną (11 įvarčių). Daugiausia įvarčių per vienerias rungtynes pelnė Ispanija – 9 įvarčiai per 4 sužaistas rungtynes (vidurkis: 2,25 įvarčių). Ispanija sėkmingiausiai mušė ir baudinius – 3 iš 3. Prancūzija, Portugalija ir Dramblio Kaulo Krantas įmušė po du baudinius.

Didžiausias laimėjimas atiteko Argentinai, rezultatu 6:0 nugalėjusiai Serbijos ir Juodkalnijos komandą, o per čempionato atidarymo rungtynes taip pat buvo įmušti šeši įvarčiai, kai Vokietija rezultatu 4:2 nugalėjo Kosta Rikos rinktinę.

Daugiausia į vartus smūgiavo vokiečiai – 113 kartų, jiems nusileido portugalai (100 kartų) ir italai (83 kartus). Daugiausia taiklių smūgių į vartų zoną atliko Portugalija (51 smūgis) ir Vokietija (50 smūgių), o Italija liko trečia (48 smūgiai).

Pelnęs penkis įvarčius, Vokietijos rinktinės puolėjas Miroslavas Klose laimėjo Auksinį „Adidas“ batelį. Tris įvarčius pelnė nemažai žaidėjų – Hernanas Crespo (Argentina), Ronaldo (Brazilija), Zinedine’as Zidane’as (Prancūzija), Thierry Henry (Prancūzija), Lukasas Podolski (Vokietija) ir du jauni Ispanijos matadorai – Fernando Torresas ir Davidas Villa. Pelnę po 0,75 įvarčio per rungtynes (po tris įvarčius per ketverias rungtynes), H. Crespo, F. Torresas ir D. Villa buvo savo komandoms naudingesni žaidėjai negu M. Klose.

F.Lampardas (Anglija) per šį finalinį turnyrą daugiausia kartų smūgiavo į vartus – 24 kartus, nuo jo atsiliko vokiečiai M. Ballack L. Podolski, smūgiavę po 22 kartus.

Nė vienas žaidėjas nebuvo taiklesnis už T. Henry (Prancūzija). Per 16 bandymų jis į vartų zoną pataikė net 13 smūgių. Nuo jo atsiliko C. Ronaldo (Portugalija) ir M. Klose (Vokietija) (po 12 smūgių).

Argentiniečiai puikiai padėjo vienas kitam pelnyti įvarčius ir bendradarbiaudami įmušė 10 įvarčių, antroje vietoje palikdami Italiją (9 įvarčiai), Braziliją ir Vokietiją (po 8 įvarčius). Juano Riquelme kūrybiškumas iškėlė jį asmeniniuose reitinguose – jis padėjo pelnyti 4 įvarčius. Keturi žaidėjai padėjo pelnyti po tris įvarčius – Luisas Figo (Portugalija), Andrea Pirlo (Italija), Bastian Schweinsteiger (Vokietija) ir Francesco Totti (Italija).

Geriausiu vartininku tapo Italijos rinktinės vartų sargas Gianluigi Buffonas, atrėmęs 27 smūgius ir nugalėjęs portugalą Ricardo, kuris atlaikė 25 smūgius.

Daugiausia kampinių mušė Italija ir Portugalija – po 44, – nuo jų nedaug teatsiliko Prancūzija (41 kampinis). Daugiausia nuošalių kliuvo Italijai (34) ir Prancūzijai (29). Šie skaičiai atspindi septynerių rungtynių žaidimą. Ganos rinktinė pademonstravo nepaprastą polinkį pakliūti į dirbtinės nuošalės spąstus – net 25 kartus per ketverias iš viso sužaistas rungtynes.

Daugiausia trumpų perdavimų atliko Portugalija (2547) ir Vokietija (2392), o daugiausia ilgų perdavimų – Vokietija (821) ir Italija (711).

Vokietija sėkmingai atliko daugiausia skersavimų – 202, antroje vietoje palikdama Portugaliją (166).

Vokietija daugiausia kartų atkovojo kamuolį – net 220, palyginti su Italija (187) ir Ukraina (170). 204 kartus kamuolys buvo atkovotas iš prancūzų, 194 kartus – iš portugalų ir 186 – iš vokiečių.

Niekas neprilygo italui Gennaro Gattuso pagal atkovotų kamuolių skaičių – 47. Jo finaliniams varžovams prancūzams Patrickui Vieira ir Ericui Abidalui pavyko atkovoti atitinkamai 36 ir 32 kamuolius. 32 kamuolius atkovojo ir ukrainietis Anatolijus Timoščiukas.

Vokietija ir Prancūzija atliko daugiausia pražangų – po 125. Italai ir vokiečiai patyrė daugiausia pražangų – atitinkamai 152 ir 133. Portugalija susirinko daugiausia geltonų kortelių – 24, šiuo skaičiumi „aplenkusi“ Ganą (18).

Daugiausia – net 42 – kamuoliai buvo atkovoti iš L. Figo (Portugalija) ir iš jo komandos draugo C. Ronaldo (36). Netaikliausi buvo prancūzai Florent’as Malouda ir Frankas Ribery – jie atitinkamai 35 ir 33 kartus smūgiavo visiškai netaikliai. Daugiausia pražangų padarė prancūzas T. Henry – net 20. Italas Luca Toni patyrė daugiausia pražangų – 28. Daugiausia geltonų kortelių – po keturias – buvo parodyta portugalui Costinha ir Asamoah Gyanui iš Ganos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją