Olimpinis sidabro medalis šioje rungtyje - 186 taiklūs šūviai - atiteko švedui Hakanui Dahlby, o bronza - po papildomų (2:1) šūvių - rusui Vasilijui Mosinui.

Rusijos šaulys kartu su Fehaidu Al Deehani iš Kuveito buvo pataikę į 185 taikinius.

Vasaros olimpinių žaidynių auksą šioje rungtyje Didžioji Britanija iškovojo po 12 metų pertraukos.

Asmenines lankininkių varžybas laimėjo Pietų Korėjos atstovė

Šaudymo iš lanko asmenines moterų varžybas laimėjo Ki Bo Bae iš Pietų Korėjos, ketvirtadienį finale 6:5 (8:8) privertusi pasiduoti meksikietę Aidą Roman.

Ki Bo Bae

Tai buvo jau antras Pietų Korėjos lankininkės aukso medalis Londone. Ji laimėjo ir moterų komandų varžybas kartu su Lee Sung Jin ir Choi Hyeon Ju.

Bronzos apdovanojimu tenkinosi kita Meksikos lankininkė Mariana Avitia, dvikovoje dėl trečios vietos 6:2 įveikusi amerikietę Khatuna Lorig.

Pusfinalyje Ki Bo Bae 6:2 nugalėjo Khatuna Lorig, o Aida Roman tokiu pačiu rezultatu 6:2 privertė pasiduoti Marianą Avitią.

Nuo 1984 metų Pietų Korėjos lankininkai olimpinėse žaidynėse jau iškovojo 14 aukso medalių iš 15 galimų. Tuo tarpu Meksikos sidabras ir bronza Londone - pirmieji olimpiniai apdovanojimai šaudyme iš lanko per visą šalies istoriją.

Dziudo imtynių turnyro auksas - amerikietei bei rusui

Dar du žaidynių medalių komplektus ketvirtadienį išsidalijo dziudo imtynių meistrai.

Moterų varžybose (svorio kategorija iki 78 kg) pirmą kartą šalies istorijoje aukso medalį iškovojo 22-ejų 2010 metų pasaulio čempionė amerikietė Kayla Harrison, finale nugalėjusi olimpiados šeimininkę Gemmą Gibbons.

Tai buvo jau antras JAV dziudo sportininkų iškovotas medalis Londone. Svorio kategorijoje iki 57 kg bronzą pelnė Marti Malloy.

Bronzos apdovanojimai svorio kategorijoje iki 78 kg įteikti planetos pirmenybių nugalėtojai prancūzei Audrey Tcheumeo ir brazilei Mayrai Aguiar, kurios atitinkamai įveikė vengrę Abigel Joo bei 2009 metų pasaulio čempionę olandę Marhindę Verkerk.

Kayla Harrison (baltu kimono)

Vyrų svorio kategorijoje iki 100 kg auksą pelnė 28-erių rusas pasaulio čempionas Tagiras Chaibulajevas, finale šalies prezidento Vladimiro Putino akivaizdoje privertęs pasiduoti olimpinio čempiono titulą gynusį Tuvshinbajarą Naidaną iš Mongolijos.

Tai buvo jau trečias Rusijos dziudo meistrų iškovotas aukščiausias apdovanojimas Londone.

Bornzos medaliai šioje svorio kategorijoje įteikti olandui Henkui Grolui ir vokiečiui Dimitriui Petersui, kuri atitinkamai nugalėjo uzbeką Ramziddiną Sayidovą ir Hwang Hee Tae iš Pietų Korėjos.

Kanojų ir baidarių slalome - britų ir prancūzės triumfas

Kanojų ir baidarių slalomo varžybose ketvirtadienį ypač sėkmingai vyrų dviviečių kanojų rungtyje pasirodė olimpiados šeimininkai.

Auksą iškovojo Timas Braille'as ir Etienne'as Stottas, finale distanciją įveikę per 106,41 sekundės bei aplenkę sidabrą pelniusius tautiečius Davidą Florence'ą ir Richardą Hounslow (106,77 sek.).

Timas Baillie ir Etienne'as Stottas

Trijų pastarųjų olimpiadų ir pasaulio čempionatų nugalėtojai dvyniai iš Slovakijos Pavolas ir Peteris Hochschorneriai tenkinosi bronzos apdovanojimais - 108,28 sekundės.

Moterų baidarių slalomą laimėjo prancūzė Emilie Fer - 105,90 sekundės.

Prancūzijos sportininkė, kuri Pekino olimpiadoje tebuvo septinta, finale aplenkė penkiskart pasaulio čempiono Richardo Foxo dukrą Jessicą Fox (106,51 sek.) iš Australijos ir ispanę Maialen Chourraut (106,87 sek.), o favorite laikyta slovakė Jana Dukatova finišavo šešta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją