18 taškų pelnęs P. Jankūnas neslėpė, kad didžiausias galvos paskutinėse grupės rungtynėse buvo skylėta gynyba.

„Pirmame kėlinyje tikrai gerai gynėmės ir jie įmetė tik 13 taškų. Jonas Mačiulis labai gerai stabdė B. Bogdanovičių ir neleido jam įsisiausti, bet antrame kėlinyje prasidėjo problemos, juos paleidome, jie įmetė 34 taškus, pajautė metimus ir mes nesugebėjome sustabdyti jų tritaškių. Dėl to pralošėme. Tiesiog neapsigynėme“, - kalbėjo P. Jankūnas.

Lietuviams šį kartą daug problemų sukėlė 18 taškų pelnęs Dario Šaričius.

„Manau, reikėjo kiečiau gintis. Iš pradžių lyg buvo neblogai, bet kaip ir visus paskui paleidome. Puolėme gelbėtis nuo tritaškių, tada D. Šaričius pradėjo centruoti. Taip kad šios dienos bėda buvo gynyba. Tiesiog neatlikome užduočių, kurias treneriai mums iškėlė“, - kalbėjo P. Jankūnas.

Prieš Lietuvos ir Kroatijos dvikovą Argentinos krepšinio konfederacijos prezidentas Federicas Susbiellesas ėmė garsiai nuogąstauti, kad Lietuvos rinktinė nesistengs nugalėti Kroatijos. P. Jankūnas į komentarus šia tema nesileido.

„Nuo pat pradžios olimpiados nebuvau įsijungęs interneto tai nieko nežinau. Jei ir yra kalbos į jas nereaguoju“, - kalbėjo P. Jankūnas.

Dvi nesėkmės iš eilės. Su tokia liūdna statistika į kitą etapą žengia lietuviai. P. Jankūnas neslėpė, kad tai kiek kelia nerimą. Dabar lietuvių laukia akistata su Australijos krepšininkais.

„Be abejo būtų smagiau žengti į ketvirtfinalį su pergale ir geros nuotaikos, bet yra kaip yra. Mes esame ketvirtfinalyje ir per likusią dieną reikia ir pailsėti, ir pasiruošti. Australija – labai gera komanda ir tai jie įrodė grupės varžybose nugalėdami prancūzus ir serbus. Žaidžia aukšto lygio krepšinį. Turi pavojingus tiek aukštus žaidėjus, tiek mažiukus. Tai fiziškai stipri komanda. Taip kad bus labai sunku“, - kalbėjo P. Jankūnas.

Apibendrindamas grupės varžybas puolėjas konstatavo, jog po puikios pradžios sekė nuopolis.

„Pradžia buvo nebloga, bet kažkada sustojome ir kažko nepadarėme. Todėl ir pralošėme paskutines dvi varžybas“, - teigė P. Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)