Nuo pirmų metrų į priekį išsiveržusios lietuvės po pirmųjų 500 m užėmė trečią vietą.

Įpusėjus distancijai lietuvės krito į 4-ą poziciją, tačiau jas nuo artimiausių varžovių skyrė geras metras.

Atsiplėšusios rumunės tvirtai pirmavo, didžiausia kova virė dėl 2-3 vietų. Visgi, lietuves nuo medalių skyrė vos kelios akimirkos.

Olimpinėmis čempionėmis tapo rumunės Simona Radis ir Ancuta Bodnar, Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė užėmė ketvirtą vietą.

Lietuvės 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 47,44 sek., nuo olimpinių čempionių atsiliko 6,41 sek., o nuo bronzinio Nyderlandų dueto jas skyrė vos 1,71 sek.

Finalo rezultatai (vieta, įgula, laikas):

1.Simona Radis, Ancuta Bodnar (Rumunija)6:41.03
2.Brooke Donoghue, Hannah Osborne (Naujoji Zelandija)6:44.82
3.Roos de Jong, Lisa Scheenaard (Nyderlandai)6:45.73
4.Donata Karalienė, Milda Valčiukaitė (Lietuva)6:47.44
5.Kristina Wagner, Genevra Stone (JAV)6:52.98
6.Gabrielle Smith, Jessica Sevick (Kanada)6:53.19


M. Valčiukaitė ir D. Karalienė ant olimpinių žaidynių garbės pakylos jau stovėjo 2016 metais Rio de Žaneire, čia iškovojo bronzos medalius.

Lietuvės varžėsi su Kanados, Nyderlandų, Rumunijos, Naujosios Zelandijos ir JAV įgulomis.

Iš visų finalo dalyvių tik abi lietuvės ir amerikietė 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinė vicečempionė irkluojant vienvietę Genevra Stone iki Tokijo buvo ragavusios olimpinių žaidynių skonio.

Bet pagrindinėmis finalo favoritėmis buvo laikomos ne Lietuvos ar JAV įgulos, o pastarųjų dvejų metų Europos čempionės rumunės S. Radis ir A. Bodnar. Būtent jos ir patvirtino savo statusą, apdovanojimų kolekciją papildžiusios olimpiniu auksu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)