Šešeriose paskutinėse olimpinėse žaidynėse aukso medalius iškovojusi ir nenugalima laikoma JAV rinktinė titulą gins ir Tokijuje.

Penktadienį vykusiose moterų turnyro pusfinalio rungtynėse amerikietės 79:59 (25:12, 16:11, 17:16, 21:20) sutriuškino Serbijos krepšininkes ir žengė į finalą, vyksiantį sekmadienį.

15 taškų JAV ekipai pelnė ir 12 kamuolių atkovojo Brittney Griner, 14 – Chelsea Gray, 12 – Breanna Stewart.

Serbių gretose taip pat išsiskyrė natūralizuota amerikietė Yvonne Anderson, kuri vienintelė surinko dviženklį taškų skaičių – 15.

Tuo metu kitame pusfinalyje užfiksuotas nemenkas netikėtumas. Šeimininkė Japonijos rinktinė 87:71 (14:22, 27:12, 27:16, 19:21) įtikinamai nugalėjo Prancūzijos krepšininkes.

Istorinis japonių pasiekimas buvo paženklintas ir olimpiniu moterų krepšinio rekordu. Jį pasiekė 28-erių metų Japonijos rinktinės įžaidėja Rui Machida, kurios ūgis – 162 cm. Ji susitikime su prancūzėmis pelnė 7 taškus ir atliko net 18 rezultatyvių perdavimų – tiek pat, kiek vyrų turnyro pusfinalyje ketvirtadienį atliko ir slovėnas Luka Dončičius.

Tiesa, vyrų krepšinio turnyre 18 perdavimų nebuvo olimpinis rekordas, o Dončičius, skirtingai nei Machida, nepateko į finalą. Vyrų turnyro olimpinis perdavimų rekordas nuo 1976-ųjų priklauso meksikiečiui Manueliui Saenzui, būtent rungtynėse su Japonija komandos draugams asistavusiam 20 sykių.

Himawari Ahako prie pergalės pridėjo 17 taškų, Yuki Myazawa – 14.

Prancūzėms 18 taškų surinko Sandrine Gruda, 13 – Marine Fauthoux.

Rui Machida

Iki šiol geriausias Japonijos krepšininkių pasiekimas buvo 2-oji vieta 1975-ųjų pasaulio čempionate ir 5-oji vieta 1976-ųjų olimpinėse žaidynėse. Olimpinėse žaidynėse jos apskritai dalyvauja tik 5-ąjį kartą.

Azijos čempionėmis japonės yra tapusios 5 kartus.

Moterų turnyro finalas dėl aukso Tokijuje vyks paskutinę olimpinių žaidynių dieną, sekmadienį, 5.30 val. Lietuvos laiku. Bronzos medalių likimas tarp Serbijos ir Prancūzijos krepšininkių bus nulemtas šeštadienį, 11 val.

Vyrų turnyro didysis ir mažasis finalai taip pat vyks rytoj, šeštadienį. 5.30 val. dėl aukso kovą pradės JAV ir Prancūzija, o 14 val. dėl bronzos susikaus Australija ir Slovėnija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)