Galutinį dvylikos krepšininkų sąrašą Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) privaloma pateikti iki penktadienio. Tiesa, traumų atveju keisti sudėtį bus įmanoma ir vėliau.

Primename, kad rinktinės sudėtyje įvyko ir viena priverstinė permaina: vidurio puolėją Robertą Javtoką, kuriam diagnozuotas stresinis pėdos kaulo lūžis, pakeitė kitas aukštaūgis Antanas Kavaliauskas.

Tiek R. Seibutis, tiek S. Jasaitis su rinktine ruošėsi olimpinei vasarai, tačiau abu juos iš rikiuotės buvo išvedusios traumos - R. Seibučiui treniruotės metu lūžo skruostikaulis, S. Jasaitis nebegalėjo sportuoti dėl kelio girnelės uždegimo.

Kol Lietuvos ekipa Venesuelos sostinėje Karakase kovėsi dėl olimpinio kelialapio, abu krepšininkai spėjo pasveikti ir nuo pirmadienio dirbo rinktinės treniruotėse pajūryje.

Tuo tarpu T. Delininkaitis ir D. Dulkys olimpinės atrankos turnyre rungtyniavo mažai. Pirmasis aikštėje per trejas rungtynes praleido 13 min. ir pelnė 11 taškų, o rinktinės naujokas D. Dulkys per du mačus žaidė vos 5 min. ir pasižymėjo vieninteliu taikliu tritaškiu.

„Visų pirma, pasakiau didelį ačiū Deividui už jo įdėtą darbą viso pasiruošimo metu. Jis ypač mums padėjo treniruočių procese, kai vieną ar kitą žaidėją kankino traumos. Kaip žaidėjas jis turi labai daug gerų dalykų, gali įmesti, gerai ginasi. Tik jautėsi, kad jam, kaip rinktinės debiutantui, kartais pritrūkdavo patirties, ypač sudėtingesnėse situacijose. Bet manau ar bent tikiuosi, kad laikas, praleistas sportuojant kartu su komanda, Deividui taip pat davė daug naudingų dalykų. Tačiau, kalbant apie vyrų rinktinę, šiai dienai jis yra labiau ateities žaidėjas.

Dėl Tomo apsispręsti buvo sunkiau. Tačiau toje pozicijoje buvo didelė konkurencija, ir galutinį sprendimą nulėmė ne kažkoks to ar kito kandidato žaidimo lygio skirtumas, kuris tikrai nėra didelis, bet tam tikri taktiniai dalykai. Po to, kai paaiškėjo, kad neturėsime R. Javtoko, po diskusijų su kitais treneriais, priėjome išvados, kad mūsų situacijoje yra reikalingesni aukštesni gynėjų linijos žaidėjai. Juolab, kad R. Seibutis (kaip, beje, ir S. Jasaitis) jau yra atsigavę, stovyklos Palangoje metu demonstravo puikią sportinę formą ir labai sėkmingai vėl įsiliejo į komandą", – savo pasirinkimo aplinkybes dėstė K. Kemzūra.

Londono olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyras prasidės liepos 29 dieną.

Galutinė Lietuvos olimpinės krepšinio rinktinės sudėtis

Gynėjai

Šarūnas Jasikevičius
Mantas Kalnietis
Martynas Pocius

Rimantas Kaukėnas
Renaldas Seibutis

Puolėjai

Linas Kleiza

Jonas Mačiulis
Simas Jasaitis
Darius Songaila

Paulius Jankūnas

Vidurio puolėjai

Jonas Valančiūnas
Antanas Kavaliauskas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)