- Lietuvoje populiaresnės vasaros žaidynės, kuo tau išskirtinė Sočio olimpiada? Kiek sulauki dėmesio?

- Man tai pirmos olimpinės žaidynės, todėl jos labai svarbios. Įvykdžiau olimpinę kvalifikaciją, todėl Sočyje čiuošiu visas distancijas – 500, 1000 ir 1500 metrų. Nepastebėjau, kad patekusi į olimpiadą sulaukčiau daug dėmesio, bet jo labai ir nesiekiu.

- Kaip vyko pasirengimas žaidynėms?

- Pasirengimas žaidynėms vyko sklandžiai. Šiemet varžybos man buvo labai sėkmingos, esu patenkinta ir treniruotėmis, ir pasiruošimu. Dalyvavau keturiuose Pasaulio taurės etapuose, juose užėmiau aukštas vietas. Pagal pasiektą laiką šiais metais esu 12 ir 18 vietose 1000 ir 500 metrų rungtyse pasaulyje.

- Kokias užduotis olimpiadoje tau kelia Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir ko tikiesi pati?

- Man keliamas tikslas Sočio olimpiadoje – 20-25 vieta. Kaip jau sakiau, tai – pirmosios mano olimpinės žaidynės, todėl nežinau, ko galiu iš jų tikėtis. Norėčiau pasirodyti geriau nei išmanęs tikimasi –būčiau patenkinta, jei patekčiau į olimpinį 16-uką.

- Kas tave palaiko?

- Šeima ir draugai. Noriu, kuo geriau pasirodyti, įveikti jaudulį ir atiduoti visas jėgas.

- Ar šis sezonas skyrėsi nuo kitų?

- Nors šių metų sezonas dar nesibaigė, bet jis – jau dabar geriausias mano karjeroje. Šiemet pradėjau studijas Lietuvos sporto universitete ir pirmą kartą dalyvavau Pasaulio studentų universiadoje.

Joje pasirodžiau labai gerai – labiausiai man patinkančioje 500 m rungtyje iškovojau bronzos medalį, taip pat laimėjau 7-ą vietą 1000 m ir buvau 8-a 1500 m rungtyje. Europos čempionate bendroje visų trijų rungčių įskaitoje užėmiau 10-ą vietą, Europos jaunimo taurės etape bei tarptautinėse Europos jaunimo varžybose buvau pirma, triumfavau visose distancijose. Šiemet taip pat pagerinau savo asmeninius rekordus. Dabar nekantriai laukiu pirmųjų startų olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)