„Ji tokia seksuali, kad ne vienas leidinys Nyderlanduose apskritai atsisako apie ją rašyti, o juo labiau iliustruoti, nes tai gali pasirodyti seksistiška“, – tokia kolegų pozicija stebėjosi vokiečių leidinio „Bild“ žurnalistai.

Tuo pačiu pastebėjo, kad čiuožėja savo gimtinę veikia panašiai, kaip Tokijo olimpinėse žaidynėse pernai vokiečių lengvaatletė Alica Schmidt. Abi linkusios demonstruoti savo kūno linijų grožį ir nevengia modelio darbo.

Tik jei A. Schmidt teko ne itin svarbus atsarginės vaidmuo bėgimo estafetėje Tokijuje, tai J. Leerdam yra tikra Nyderlandų žiemos sporto žvaigždė Pekine ir moterų greitojo čiuožimo 1000 m rungtyje ketvirtadienį iškovojo sidabro medalį.

Rimtai pretendavusi į auksą, kovoje dėl aukščiausios prabos apdovanojimo olandė buvo šiek tiek lėtesnė už japonę Miho Takagi.

„Skrajojanti olandė“ Pekine startavo ir perpus trumpesnėje distancijoje, kur liko penktoje vietoje. Visas viltis ji dėjo į 1000 m trasą, kurioje ji triumfavo ir pasaulio, ir Europos čempionatuose, tačiau ambicijas pasipuošti olimpiniu auksu teks atidėti kitoms žaidynėms.


Dėl didesnės konkurencijos su vyrais besitreniruojanti J. Leerdam kartu su savo gyvenimo draugu olimpiniu čempionu Koenu Verweiju gimtinėje turi įsteigusi nuosavą greitojo čiuožimo komandą.

Ji su pasididžiavimu pasiryžusi tęsti Nyderlandų greitojo čiuožimo sporto tradiciją ir sekti tautietės Jorien ter Mors pėdomis, kuri 2018 metais Pjongčange iškovojo olimpinį auksą.

Augdama J. Leerdam išbandė įvairias sporto šakas, tačiau geriausiai jautėsi ten, kur galėjo išnaudoti visą savo potencialą.

„8 metus žaidžiau ledo ritulį. Man patiko, tačiau niekuomet nebuvau gera komandos draugė. Todėl dažniausiai sėdėjau ant atsarginių suolo. Mane traukė individualios rungtys“, – pasakojo čiuožėja.

Perėjusi į greitąjį čiuožimą ji išsiskyrė ne tik savo didelėmis ambicijomis ir troškimu laimėti, bet ir savo „firminiu“ ženklu – akis išryškinti juodu pieštuku („eye liner“).


Socialiniame tinkle daugiau savo gyvenimo parodyti nevengianti olimpietė gerbėjus žavi ne tik darbu treniruotėse, bet ir poilsio akimirkomis bei naujausių madų demonstracija.

„Man patinka kilnoti svorius treniruoklių salėje. Man patinka matyti progresą kiekvieną savaitę. Mažiausiai mane žavi ilgas važiavimas riedučiais. Man jis nepatinka, tačiau vis tiek turiu jį įtraukti į treniruotes. Viskas, kas man nepatinka, mane taip pat daro geresne“, – kalbėjo ji.

Sportininkė taip pat atskleidė, kad savo vardą gavo dėl populiarios vokiečių banglentininkės: „Mano tėtis mėgo banglenčių sportą. Buvo tokia mergina Jutta Muller, kuria vyrai žavėjosi. Ji buvo blondinė ir tėtis tuomet pasižadėjo, kad jei turės šviesiaplaukę dukrą, pavadins ją Jutta.“

Dėl pandemijos 2020 metų sausį J. Leerdam nepaisant traumos laimėjo nuotoliniu būdu vykusį Europos čempionatą, o pasaulio čempionate Solt Leik Sityje vėliau pateikė staigmeną nugalėdama individualioje ir komandinėje įskaitose.

21-erių čiuožėja tuomet žadėjo pasistengti dar labiau, nes geriausios jos varžybos tikrai dar ateityje.

„Visuomet taikau sau didelį spaudimą, nes žinau, kad daug geriau pasirodau, kai jaučiu įtampą. Esu prie to pratusi. Mane spaudimas neveikia negiamai. Žinoma, kad noriu laimėti olimpinį auksą“, – sakė ji, tačiau galimybės pasipuošti olimpiniu aukso medaliu šioje distancijoje jai teks palūkėti iki 2026-ųjų, kai žaidynės vyks Milane.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)