„Mane tas pralaimėjimas tikrai nustebino“, - teigė O. Kahnas. - Visų pirma, nuvylė taktinė dalis. Nežinau, kodėl tiek dėmesio skyrėme varžovų, o ne savo žaidimui. Antra, nuvylė ir žaidėjų nusiteikimas. Praleidus įvartį supratau, kad nėra jokio plano „B“. Žaidėjai tiesiog neatrodė norintys kažką pakeisti.

Be to, negalime daryti tokių klaidų. Kuo aukštesnis lygis - tuo daugiau susikaupimo yra reikalaujama iš futbolininkų. Tokios akivaizdžios klaidos bus iš karto išnaudotos aukščiausios klasės puolėjų, ką ir matėme mače su italais - M. Hummelsas ir Ph. Lahmas rungtyniavo akivaizdžiai per „aukštai“.

O. Kahnas taip pat nebuvo sužavėtas ir nauju Joachimo Lowo propaguojamu Vokietijos rinktinės žaidimo stiliumi.

„Vėlgi, kodėl nuolat pralaimime svarbius mačus? Matau nerimą keliančią tendenciją - vertybės, kurios mus išskirdavo iš kitų, yra pamirštos. Ankstesnis vokiečių futbolas yra išjuokiamas. Be abejo, dabar atrodome moderniai - atakuojantys krašto gynėjai, giliai žaidžiantis centro puolėjas, tačiau sunkiuose mūšiuose yra svarbūs kiti dalykai - aistra, disciplina, agresija ir kartais net nešvarus žaidimas“.

„Mano nuomone, žaidėjams atrodė, jog laimėti galima tik kokybišku futbolu. Be abejo, tai yra svarbu, tačiau mano požiūris kitoks - sėkmę lemia įgūdžių ir aistros derinys“.