Nyderlandai FIFA 2022 turnyro ketvirtfinalyje susigrums Argentinos ir Australijos poros nugalėtojais.

Nyderlandų rinktinė į pasaulio čempionato ketvirtfinalį patenka septintą kartą. Tiesa, čempionų titulo, nepaisant trijų žaistų kartų finale, „oranžiniams“ dar niekada nepavyko laimėti.

„Oranžiniai“ pirmajame kėlinyje pelnė du įvarčius ir solidžiai žaisdama beveik nesuteikė jokių rimtesnių šansų varžovams. Po pertraukos situacija kiek pasikeitė po Haji Wrighto įvarčio, tačiau intriga truko 5 minutes iki dar vieną įvartį Nyderlandams pelnė ir galutinį tašką padėjo Denzelis Dumfriesas.

Pastarasis neabejotinai buvo geriausias „oranžinių“ žaidėjas, pridėjęs dar ir du rezultatyvius perdavimus.

Pirmąjį įvartį nugalėtojams pelnęs Memphis Depay iš viso rinktinei pelnė jau 43 įvarčius ir pakilo į antrą vietą rezultatyviausių „oranžinių“ sąraše. Jis aplenkė Klaasą Janą Huntelaarą (42) ir artėja prie Robino Van Persie (50 įvarčių).

Nyderlandai - JAV. Rungtynių statistika

Iki šeštadienio visus penkis kartus abi komandos žaidė draugiškose rungtynėse. Pirmąsias keturias tarp 1998 ir 2010 metų laimėjo „oranžiniai“, o 2015 metais paskutinį kartą triumfavo JAV.

JAV futbolininkai grupės etape sužaidė lygiosiomis tiek su Velsu, tiek su Anglija, o galiausiai žengė į atkrintamąsias iškovodami pergalę 1:0 prieš Irano rinktinę.

Savo ruožtu olandai, nors ir užėmė savo grupėje pirmąją vietą, savo žaidimu daugelį nuvylė arba mažų mažiausiai neįtikino. Jie sužaidė lygiosiomis su Ekvadoru ir nelengvai nugalėjo Senegalą bei Katarą.

Nyderlandai 3 – 1 JAV

10' [1 – 0] Memphis Depay
45+1' [2 – 0] Daley Blindas
76' [2 – 1] Haji Wrightas
81' [3 – 1] Denzelis Dumfriesas

Stadionas: Khalifos tarptautinis

Teisėjas: Wiltonas Sampaio

Nyderlandai: Andriesas Noppertas, Jurrienas Timberas, Virgilas Van Dijkas, Nathanas Ake, Davy Klaassenas, Martenas de Roonas, Daley Blindas, Frenkie De Jongas, Denzelas Dumfriesas, Cody Gakpo, Memphis Depay.

JAV: Mattas Turneris, Sergino Destas, Walkeris Zimmermanas, Antonee Robinsonas, Timas Reamas, Tyleris Adamsas, Yunusas Musah, Westonas McKennie, Jesusas Ferreira, Christianas Pulišičius, Timas Weah.

Pasaulio futbolo čempionato atkrintamosios varžybos

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją