Vidurio puolėjo nuomone, Lietuvos komanda neturi teisės taip pradėti rungtynių. Tuo labiau, kad tik po pertraukos lietuviai įtempia raumenis jau trečiame pasaulio čempionato mače iš eilės.

„Leidome jiems mesti laisviems, o jie dar ir fantastiškų metimų pataikė. Bet mes privalėjome nuo pirmos minutės žaisti taip, kaip trečiame kėlinyje. Tada galime kažko pasiekti. O jei žaisime, kaip per pirmus du kėlinius, nėra prasmės čia būti“, – nukirto D. Lavrinovičius.

Būtent jo ir pirmą kartą į mūšį pasaulio čempionate mesto Kšyštofo Lavrinovičiaus duetui teko užduotis normalizuoti situaciją baudos aikštelėse, kuriose šeimininkavo Aronas Baynesas ir Davidas Andersenas.

Jono Valančiūno ir Donato Motiejūno duetui susidoroti su užduotimis sekėsi kur kas prasčiau.

„Jie – jauni, galbūt neįvertino, gal nuovargį pajuto. Mes su broliu – patyrę, žinome, kad išeidami į aikštę pasaulio čempionate turime kažką padaryti. Kitaip nieko nepasieksi“, – sakė D. Lavrinovičius.

Aukštaūgiui antrino gynėjas Renaldas Seibutis.

„Blogai. Pirmoje pusėje atrodėme kaip maži vaikai. Kamuolys lėkė į užribį, nepersivarėme jo per vidurio liniją. Ką čia ir kalbėti. Po pertraukos vijomės, bet tas spurtas pareikalavo tiek jėgų, kad pabaigoje net perbėgti per aikštę kvapo trūko. Patys prisidirbome. Gerai tik tai, kad kovojome, nors už tai taškų neduodama“, – kalbėjo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas (21 taškas).

R. Seibutis pripažino, jog australai buvo išstudijavę Lietuvos rinktinės žaidimą ir gindamiesi zoniniu spaudimu smogė į skaudžią vietą. Pradėti atakas tiek Šarūnui Vasiliauskui, tiek Adui Juškevičiui sekėsi labai sunkiai, todėl papildomai vargti vėl teko dviejose pozicijose šiame čempionate rungtyniaujančiam R. Seibučiui.

Tuo tarpu po pertraukos pamažu 19 taškų deficitą aptirpdė aktyvesni komandiniai veiksmai.

„Kai žaidėjai pamatė, kad reikia žaisti komandiškai, gintis komandiškai, vienas kitam padėti, tada varžovai ir iš po krepšio nepataikė, ir kamuolių prarado, atsirado greitas puolimas. Bet kai stovime ir kažko laukiame, taip ir išeina“, – atsiduso R. Seibutis.

„Neįvykdėme savo plano, pirmą kėlinį žaidėme neagresyviai, o varžovai viską sumetė. Be abejo, žinojome, kad australai būten taip ir žais. Po to jau jų nebepavijome. Pritrūko keleto pataikytų metimų, gal ir jėgų, nes antroje pusėje bandėme agresyviai juos spausti“, – pridūrė komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

Ketvirtas rungtynes pasaulio čempionate lietuviai trečiadienį žais su Pietų Korėja. D grupėje taip pat varžosi Slovėnija, Meksika ir Angola.

Sekite mūsų naujienas Facebooke.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (528)