Intensyviai prasidėjusioje dvikovoje komandos apsikeitė pavojingomis atakomis, tačiau pirmieji įvartį pelnė Slovakijos futbolininkai.

18-ą min. po slovako Roberto Mako smūgio ir dviejų rikošetų kamuolys atsidūrė Lenkijos rinktinės tinkle, o teisėjai tai traktavo kaip į savo vartus įmuštą įvartį. Jo autorius – lenkų vartininkas Wojciechas Szczesny.

Lenkijos rinktinė ir didžiausia jos žvaigždė R. Lewandowskis patikrino varžovų vartininko budrumą keliais pavojingais smūgiais, tačiau po pirmo kėlinio klampią gynybą demonstravę slovakai išsaugojo savo persvarą 1:0.

Iš karto po pertraukos lenkai išlygino rezultatą – po Karolio Linetty smūgio 46-ą min. rezultatas tapo lygus 1:1.

62-ą min. aikštės teisėjas parodė Lenkijos atstovui Grzegorzui Krychowiakui antrą geltoną kortelę, kuri automatiškai tapo raudona – ant kojos varžovui šiurkščiai užmynęs saugas buvo priverstas palikti aikštę. Tai pirmoji Euro 2020 turnyre parodyta raudonoji kortelė, visiškai sujaukusi Lenkijos rinktinės planus.


Slovakija netruko pasinaudoti tuo, kad varžovų aikštėje liko vienu žaidėju mažiau. 69-ą min. Slovakijos rinktinės gynėjas Milanas Škriniaras nuginklavo lenkų vartininką smūgiu į vartų kampą. Slovakija išsiveržė į priekį 2:1.

Ilgainiui lenkams ėmė svilti padai ir kiekybinė oponentų persvara užsimiršo – mačo pabaigoje vis daugiau rizikavę Paulo Sousos auklėtiniai užgulė slovakų vartus, tačiau išplėšti lygiųjų jiems nepavyko.

Lenkijos rinktinė pastaruoju metu demonstruoja prastą sportinę formą. Kaimynų komanda laimėjo vos 1 iš paskutinių 8 tarptautinių rungtynių, o jų perspektyvos šiame Europos čempionate tampa miglotomis. Jiems Ispanijoje teks žaisti su šeimininkų rinktine, o paskutinis E grupės mačas su Švedija vėl bus žaidžiamas Sankt Peterburge.

Rungtynių apžvalgą ir įvarčius rasite paspaudę ČIA.

Lenkija 1 – 2 Slovakija

18' [0 – 1] Wojciechas Szczesny (į savus vartus)

46' [1 – 1] Karolis Linetty

62' [raudonoji kortelė] Grzegorzas Krychowiakas (Lenkija)

69' [1 – 2] Milanas Škriniaras

Būtent Sankt Peterburge vyko ir rungtynės tarp Slovakijos ir Lenkijos. Be abejo, ryškiausia rungtynių žvaigždė buvo Lenkijos rinktinės puolėjas Robertas Lewandowskis, šį sezoną Vokietijoje pagerinęs Bundeslygos įvarčių per vieną čempionatą rekordą – jų įmušęs net 41.

Vis dėlto 32-ejų puolėjas sulaukė itin daug varžovų gynėjų dėmesio ir daug galimybių prisiliesti prie kamuolio bei kelti pavojų oponentų vartams neturėjo.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11-ą skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalija.

Lygiai mėnesį truksiančio EURO 2020 turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)