Pro oro uosto atvykimo vartus taip pat žengė keturvietę valtį irklavę Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius.

Visus juos Vilniaus oro uoste pasitiko ne tik būrys gerbėjų, artimųjų ir žurnalistų, bet ir Rolandas Maščinskas, pats turėjęs dalyvauti žaidynėse, tačiau prieš pat olimpiadą susilaužęs ranką ir sujaukęs tiek savo, tiek Lietuvos delegacijos planus. Laimei, aukščiausio lygio varžybose pirmą sykį kartu irklavę S. Ritteris ir M. Griškonis pasirodė puikiai ir finale nusileido tik Kroatijos įgulai.

Iki tol 27-erių S. Ritteris medalius pasaulio ir Europos čempionatuose anksčiau žerdavosi su savo ilgamečiu porininku R. Maščinsku.

Trejais metais vyresnis M. Griškonis yra daugkartinis Senojo žemyno čempionas vienviečių varžybose. Jis buvo pelnęs kelialapį į Rio de Žaneirą, bet susižeidus R. Maščinskui sutiko perleisti jį Armandui Kelmeliui ir sėsti į neįprastą valtį.

„Abejonių man nebuvo. Pabandėme su Sauliumi Trakuose, mačiau, kad irkluojame labai greitai. Net neabejojau, kad Rio de Žaneire užlipsime ant pakylos. Važiuodamas čia tikrai tuo tikėjau“, – tikino M. Griškonis.

Visi trys šiąnakt parskridę medalininkai buvo nustebinti žmonių gausos, atvykusios pasitikti jų Vilniaus oro uoste. „Esu labai nustebusi, kad tiek daug žmonių pasitiko. Labai laukiau sugrįžimo, jaudinaus gal net labiau nei prieš startą“, - kalbėjo M. Valčiukaitė.

Irkluotoja savo debiutu olimpinėse žaidynėse yra patenkinta: „Geresnio rezultato net ir nesitikėjome – bet kurios spalvos medalis mus labai džiugintų. Tikiuosi, kad šitos žaidynės man ne paskutinės.“

Atostogas M. Valčiukaitė pradėjo dar Rio de Žaneire – keliavo, maudėsi, palaikė kitus lietuvius varžybose. „Dabar atėjo laikas pasiilsėti nuo sporto. Gal mėnesį, gal du – sunku pasakyti. Reikia atsigauti, kad į sportą vėl kibčiau su dar didesniu noru ir motyvacija“, - kalbėjo olimpinio bronzos medalio savininkė.

Prieš pat olimpines žaidynes dėl R. Maščinsko patirtos traumos į dvivietę susėdę S. Ritteris ir M. Griškonis planavo parsivežti medalius.

„Iš tikrųjų, tikėjomės. Stengėmės minimaliai bendrauti su žurnalistais ir neatskleisti savo planų, - kalbėjo M. Griškonis – Ir, aišku, neprisikalbėti“, - pridūrė S. Ritteris.

„Nėra ko važiuoti į olimpines žaidynes, jei nesieki aukščiausių tikslų. Visi nori aukščiausios prabos medalių – pralaimėti ten niekas nenori“, - mintį tęsė S. Ritteris.

Visi trys irkluotojai pernelyg nesiskundė sąlygomis olimpiniame kaimelyje. „Gal tik pirmą dieną buvo ten kažkokių nesklandumų, bet šiaip viskas tikrai neblogai“, - pasakojo S. Ritteris.

M. Griškonis teigė, kad kalbos apie vandens užterštumą irklavmo kanale ne visai atitiko realybę. „Nebuvo ten nei padvėsusių žuvų, nei dar kokių baisybių. Vizualiai vanduo atrodė normalus – manau, žurnalistai kiek perdėjo šią situaciją“, - situaciją komentavo irkluotojas.

Tiesa, ar išliks sidabrinis duetas kartu ir toliau – neaišku. Pasak S. Ritterio, tai spręs treneris: „Rolandas iškart pasveikino, čia, oro uoste irgi pasitiko. Kaip bus toliau – sunku pasakyti. Mūsų rinktinė didelė, kiekvienais metais būna pokyčių. O ar bus jų šiemet – tikrai nežinia. Bus pasirengimas sezonui, varžybos pavasarį – tada ir žinosime.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)