Komanda pranešė, kad likus mažiau nei porai savaičių iki 2020-ųjų Dakaro ralio starto, keičiasi šturmanas.

Iki šiol paskutinius kelis Dakaro ralius B. Vanagas įveikė drauge su sportininku iš Lenkijos Sebastianu Rozwadowskiu. Tokia pati tvarka turėjo būti ir 2020-ųjų Dakaro ralyje. Šturmanas dalyvavo ir komandos pristatyme, džiaugėsi, kad pavyko susirasti naujus partnerius ir entuziastingai pozavo nuotraukose.

Visgi iš karto po Kalėdų „Inbank team Pitlane“ paskelbė, kad S. Rozwadowskis drauge su B. Vanagu į Dakaro ralį nevažiuoja. Paaiškėjo, kad dėl šito kalta šturmano sveikata. Kaip skelbia lenktynininkas savo feisbuko paskyroje, kol kas dar yra vilčių, kad iki sausio 1-osios, kai komanda išvyksta į Saudo Arabiją, S. Rozwadowskio sveikata pasitaisys, tačiau jos menkos.

„Turime priimti sprendimą dėl „plano B“, – tikina lenktynininkas, pasak kurio, komanda turi 5 dienas naujam šturmanui susirasti.

Kol kas B. Vanagas dar nežino, kas taps naujuoju šturmanu, visgi komanda dirba ir, pasak B. Vanago, stengsis rasti geriausią sprendimą, nors pasiruošti Dakaro raliui nėra lengva.

„Panašu, kad šiemet kažkas nusprendė uždėti mums daugiau ribinių išbandymų, kad pamatytume kiek jų galime pakelti“, – sakė lenktynininkas.

Sebastianas Rozwadowskis

Pasak B. Vanago, kol kas nėra aišku, kas nutikę S. Rozwadowskiui, to nežino ir medikai.

„Panašu, kad yra kažkokia agresyvi viruso forma, yra praėję jau dešimt dienų“, – kalbėjo sportininkas, pabrėžęs, kad komanda privalo ieškoti sprendimo, mat Dakarui reikia sutvarkyti nemažai dokumentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)