Per pirmąsias ketverias turnyro rungtynes iš viso buvo pridėta daugiau nei valanda kompensuoto žaidimo laiko. Ypač juo išsiskyrė pirmadienio Anglijos ir Irano akistata – nepaisant abejonių nekėlusio Garetho Southgate’o auklėtinių pranašumo (6:2), mačas tęsėsi rekordines 117 minučių.

Pirmame kėlinyje 14 min. buvo pridėtos daugiausiai dėl skausmingos iraniečių vartininko Alirezos Beiranvando traumos, tačiau panašiai žaidimas užsitęsė ir po pertraukos – nors jokios intrigos jau nebebuvo likę nė kvapo.

Tai atspindi sąmoningas FIFA pastangas išgyvendinti įvairiausias laiko tempimo gudrybes, kurias saugodami palankų rezultatą pasitelkia futbolininkai.

Praeityje legendinis Italijos arbitras P. Collina prieš čempionatą įpareigojo rezervinius teisėjus preciziškai suskaičiuoti, kiek laiko žaidimas būna sustabdytas – dėl įvarčių, keitimų, VAR peržiūrų, standartinių situacijų, žaidėjams rodomų kortelių, suteikiamos medicininės pagalbos ir pan.

„Po kiekvieno įvarčio komandos švenčia minutę ar pusantros. Vien tokiu būdu per kėlinį gali būti netenkama 3-5 min., kurias reikia kompensuoti. Nenorime, kad per rungtynes tikras futbolas truktų tik 40-45 minutes. Tai yra nepriimtina“, – dar prieš pirmenybių startą sakė P. Collina.

Tad žiūrovams reikėtų nusiteikti, jog nuo šiol futbolo rungtynės truks bent 100 minučių. O žaidėjams – įsisąmoninti, jog po menkiausio kontakto mačo pabaigoje vaizduoti mirštančią gulbę nebėra jokios prasmės.

Reakcijos į naujas tendencijas: įvairios, o interneto šmaikštuoliai netruko nostalgiškai prisiminti Zambijos arbitro Janny Sikazwe, kuris praėjusį sausį vykusiame Afrikos čempionate dėl patirto šilumos smūgio sušvilpė rungtynių pabaigą... 86-ą minutę.

Trečiadienį būtent jis teisėjaus Kanados ir Belgijos dvikovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją