„Jau kelerius metus aktyviai bendradarbiauju su Lietuvos kariuomene ir esu jos ambasadorius. Pažinęs ją galiu tvirtai pasakyti, kad tėvynę saugo tikri savo srities profesionalai.

Norint, kad kariuomenė būtų dar pajėgesnė, reikalingas dar didesnis visuomenės palaikymas bei bendradarbiavimas. Pasirinkę kamufliažinį aprangos dizainą norime pabrėžti, kad mes palaikome Lietuvos kariuomenę“, – pristatymo renginyje kalbėjo „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandos pilotas B. Vanagas.

Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, kombinezono kamufliažinis raštas, kuriame įpintas Vytis ir ąžuolo lapai, sukurtas specialiai Dakaro aprangai. Jo autorius – Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

„Kiekviena valstybė turi savo karinio kamufliažo dizainą. Drauge su Benediktu sugalvojome, kad būtų prasminga, jei esminiame kombinezono akcente būtų įpinti pagrindiniai Lietuvos simboliai – Vytis ir ąžuolo lapai. Norime, kad šis kamufliažas siųstų žinią, raginančią palaikyti ne tik Benedikto komandą, bet ir Lietuvos kariuomenę“, – sakė G. Liaudanskas-Svaras.

Kombinezono stilių kūręs dizaineris Giedrius Paulauskas įsitikinęs, kad į tradiciškai su B. Vanago komanda siejamą juodą spalvą įkomponuoti kamufliažo elementai komandos aprangą daro dar labiau pastebimą ir išskirtinę tarp kitų ralio dalyvių.

B. Vanago teigimu, naujieji kombinezonai pasižymi ne tik išskirtiniu dizainu, bet ir funkcionalumu: jie pasiūti iš specialaus keturių sluoksnių nedegaus audinio, kuris nuo atviros liepsnos gali apsaugoti net 13 sekundžių.

„Dakaro ralio metu temperatūra sieks 40 laipsnių ir daugiau, todėl rinkomės specialaus, geriau besiventiliuojančio audinio kombinezoną. Mano ir šturmano sportinė apranga buvo pasiūta specialiai pagal mūsų kūno proporcijas ir dydžius“, – pasakoja B. Vanagas.

Visgi naujieji kombinezonai nėra vienintelė apranga, kurios sudėtingiausiose planetos lenktynėse reikia B. Vanagui ir jo komandai. Visa komanda dėvi ir specialius gerai ventiliuojamus batus.

Dakaro ralis Argentinoje ir Bolivijoje vyks kitų metų sausio 2-16 dienomis. B. Vanagas šiame renginyje dalyvaus ketvirtą kartą ir sportiniame „Toyota HILUX“ automobilyje važiuos su šturmanu iš Lenkijos, šios šalies ralio čempionu, Sebastianu Rozwadowskiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)