Penktadienį vakare aikštėje jam talkins latvis Olegas Latiševas ir turkas Eminas Mogulkocas.

Lietuvių nemalonę E. Perezas užsitraukė grupės varžybose, kuomet įskaitė jau pasibaigus laikui Matthew Lojeskio pataikytą dvitaškį, atnešusį pergalę belgams 74:72.

Iškart po šio susitikimo Lietuvos krepšinio federacija (LKF) kreipėsi į FIBA prašydama paaiškinti, kodėl teisėjai priėmė tokį sprendimą. Bet sulaukė visiškai kitokio atsako nei tikėjosi – E. Perezas toliau teisėjauja vienai lietuvių dvikovai po kitos.

„Nenoriu kalbėti kalbėti apie teisėjavimą, bet nekorektiška yra vėl mums skirti teisėją, kuris suklydo tokiose svarbiose rungtynėse“, – po pergalės prieš čekus 85:81, pasiektos tik po pratęsimo, pareiškė J. Kazlauskas.

Vis dėlto po ketvirtfinalio su italais, kuriame vėl po pratęsimo 95:85 triumfavo lietuviai, skundėsi jau pastarųjų varžovai.

„Norėčiau, kad ateityje žaidėjai būtų labiau saugomi. Jeigu leidžiamas toks kontaktinis krepšinis, toks nešvarus žaidimas, tai nėra gerai krepšininkams. Mes kalbame apie tai, kad reikia išvalyti žaidimą, o šiandien buvo neįtikėtini kontaktai. Kai varžovai griebia mus kiekvienoje situacijoje, stumdo mus ir žaidžia nešvariai, nėra lengva kontroliuoti rungtynes. Pavyzdžiui, prieš pataikydamas tritaškį Mantas Kalnietis nustūmė Danielį Hackettą. Ir čia nebuvo pražangos“, – niršo Italijos rinktinės strategas Simone Pianigiani.

Primename, kad antrasis Europos čempionato pusfinalis tarp Lietuvos ir Serbijos Lilyje vyks penktadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)