Keisčiausia, jog niekas Resifės stadione nepuolė piktintis šiuo nesusipratimu. Atrodė, kad tiek JAV komandos žaidėjai, tiek jų gerbėjai tribūnose ramiausiai traukia Portugalijos himną, kuriam pasibaigus nuaidėjo įprastinės ovacijos.

Tačiau toks įspūdis – apgaulingas. Iš tikrųjų, Resifėje skambėjo tų šalių, kurios ir susigrūmė aikštėje, himnai.

Tuo pačiu metu už pusantro tūkstančio kilometrų šalies sostinėje Brazilijoje prasidėjusiame kitame G pogrupio susitikime varžėsi Portugalijos ir Ganos futbolininkai. Šias rungtynes Lietuvoje transliavo „LRT Kultūros“ kanalas.

Pasirodo, Vokietijos ir JAV mačo transliacijos pradžioje garso signalas buvo gaunamas būtent iš Brazilijos stadiono. Tuo tarpu tai, kad giedodami savo himną amerikiečiai kone tobulai pataikė į taktą pagal šią netikėtą „fonogramą“ – paprasčiausias sutapimas. Atėjus vokiečių eilei, iš lietuvių televizorių taip pat pasigirdo pirmieji Ganos himno akordai, bet tuomet garso signalas buvo perjungtas ir pagaliau sutapo su vaizdu ekranuose.

„Kadangi vienu metu buvo transliuojamos dvejos rungtynės per du kanalus, dėl žmogiškosios klaidos įvyko garso persidengimas. Netrukus garso transliacijos klaida buvo ištaisyta. Dėl šio nesklandumo labai apgailestaujame ir atsiprašome žiūrovų“, – DELFI teigė LRT televizijos programų direktorius Viktoras Snarskis.

Šiaip ar taip, Jurgeno Klinsmanno auklėtiniai veikiausiai nepyks, kad tolimoje Lietuvoje buvo „priversti“ giedoti Portugalijos himną. Nors rungtynes vokiečiams jie pralaimėjo 0:1, po finalinio švilpuko buvo geros nuotaikos, kadangi kartu su savo varžovais žengė į aštuntfinalį, palikdami už borto Ganos ir Portugalijos rinktines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)