Finale prieš krepšinio legendas susigrūmė Dainiaus Podolskio ir brolių Tado bei Karolio Kvedaravičių atstovaujama „Detransos“ ekipa.

Dvikovos pradžia tarp „Detransos“ ir krepšinio legendų pastariesiems tapo tikru galvos skausmu. Puikiai arčiau krepšio veržęsi mėgėjai išnaudojo turimą greitį bei svorį, o buvusius profesionalius krepšininkus į neviltį varė pridėdami ir vieną kitą tolimą metimą.

Krepšinio legendos savo ruožtu taškus bandė pelnyti tolimų metimų pagalba. Techniškus krepšinio derinius atlikdavę profesionalai sugebėdavo išmesti metimus būdami laisvi, tačiau Fortūna superfinale lydėjo mėgėjų ekipos krepšininkus.

Po 7 minučių kovos krepšinio legendos turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 4:9. Geriausia Vilkaviškio mėgėjų ekipa tapo penkta superfinalo dalyve, kuris vyks rugsėjo 1-ą dieną Kaune.

„Sunku pasakyti kas įvyko. Tolimų metimų nepataikėme, o po krepšiu sutikome lygiaverčius priešininkus. Rungtynių pradžioje mūsų varžovų įgytos persvaros anuliuoti neužteko laiko. Džiugu, kad jaunimas lošia gražų, jėgos krepšinį“, - mėgėjų komandą po varžybų gyrė V. Jurgilas.

„Detransos“ komandoje rungtyniaujantis aukštaūgis Tadas Kvedaravičius prisipažįsta, kad pastaruoju metu jis Lietuvoje retas svečias. Vaikinas valgo emigranto duoną Švedijoje. Nepaisant to, kad uždarbiauja vietos ūkininko fermoje, T. Kvedaravičius intensyviai žaidžia krepšinį ir tikisi jau šiais metais patekti į Švedijos A lygą.

„Po pergalės „3 už Lietuvą“ Vilkaviškio ture, teks koreguoti planus ir atidėti suplanuotą grįžimą į Švediją. Labai noriu padėti savo komandai Kaune vyksiančiame projekto finale, o gal nusišypsos laimė išvykti ir Slovėniją“, - kalbėjo T. Kvedaravičius.

Po dešimties turų pergalių balansas tarp krepšinio legendų ir mėgėjų ekipų išsilygino – 5:5. Paskutiniame atrankiniame projekto „3 už Lietuvą“ ture rytoj Anupriškėse paaiškės ar mėgėjams pavyks apginti savo garbę ir persverti pergalių balansą savo naudai.

Turą „3 už Lietuvą“ organizuoja Lietuvos krepšinio federacija. Karščiausias projekto naujienas ir registracijos anketą rasite naujienų portale DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)