„Man ši arena kelia labai gerus prisiminimus“, – patikino Darjušas Lavrinovičius.

Vidurio puolėjas praeityje sezoną praleido Madrido „Real“ komandoje, bet beveik 14 tūkst. žiūrovų talpinančiuose „Palacio de los Deportes“ rūmuose jam netekdavo svečiuotis – karališkasis klubas namų rungtynes tuomet žaisdavo „Palacio Vistalegre“ arenoje.

Užtat sporto rūmai, kuriuose savaitgalį finišuos planetos pirmenybės, D. Lavrinovičiui puikiai pažįstami nuo 2007-ų Europos čempionato.

Būtent čia aukštaūgio brolio Kšyštofo Lavrinovičiaus, pelniusio 19 taškų, vedama Lietuvos rinktinė 78:69 pranoko Graikiją ir užsikabino ant kaklo bronzos medalius.

Madrido "Palacio de los Deportes" arena

Be dvynių, Ramūno Butauto treniruotoje komandoje taip pat rungtyniavo Ispanijoje Lietuvos garbę tebeginantys Jonas Mačiulis, Simas Jasaitis ir Paulius Jankūnas.

Trys pastarieji krepšininkai kartu su Renaldu Seibučiu bei Martynu Pociumi žaidė ir 2010 metų pasaulio čempionate Turkijoje.

Dabar šį penketą lydi deja vu jausmas: kaip ir prieš ketverius metus, Ispanijoje vėl nužygiuota iki pusfinalio, kaip ir anuomet, kelią į finalą pastojo amerikiečiai.

„Be abejo, prisiminame tuos laikus. Norėtųsi, kad istorija pasikartotų lygiai taip pat“, – sakė P. Jankūnas.

Stambule lietuviai pasinaudojo Serbijos komandos šoku, kurį sukėlė teisėjų klaidomis ir Keremo Tunčeri reidu paskutinę mačo sekundę pažymėtas pralaimėjimas turnyro šeimininkams pusfinalyje. Pergalę 99:88 Kęstučio Kemzūros auklėtiniams atnešė įspūdingas Lino Kleizos šou ir 33 puolėjo pelnyti taškai.

Jei tąsyk serbai savo pusfinalį žaidė vėliau ir sukrėsti iš rankų išsprūdusio bilieto į finalą naktį prieš dvikovą su Lietuva beveik nesudėjo bluosto, šįsyk jie patys pastatė į panašią padėtį Prancūzijos krepšininkus. Pastarieji po nesėkmės penktadienį turi vos 18 valandų atsigauti ir pasirengti naujai kovai.

Jeigu lietuviams pavyktų pakartoti istoriją, jie pelnytų antrą medalių komplektą pasaulio čempionatuose. Bronzos apdovanojimus lietuviai taip pat yra parsivežę iš 1992, 1996 ir 2000 metų olimpinių žaidynių.

Visi kitų spalvų medaliai buvo iškovoti Senojo žemyno pirmenybėse: 1937, 1939 ir 2003-ais – auksas, 1995 ir 2013 metais – sidabras.

Ar trofėjų galeriją papildys planetos čempionato Ispanijoje apdovanojimas, paaiškės šeštadienį – mačas tarp lietuvių ir prancūzų prasidės 19 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)