Pasivaikščiojimas – mintims prablaškyti

Pirmose dviejose pasaulio čempionato akistatose vargusios, bet laimėjusios Lietuvos ekipos antradienį laukia rimtesnis egzaminas – Australijos nacionalinė komanda.

Praėjusį mėnesį draugiškose rungtynėse Klaipėdoje lietuviai „kengūromis“ pravardžiuojamus oponentus nugalėjo 91:78, bet šįkart nebeturės namų aikštės pranašumo ir Manto Kalniečio.

Todėl M. Pocius mano, jog pergalę prieš australus Lietuvos rinktinė iškovos tik tuo atveju, jei žais geriau nei pirmenybių starte.

„Australų komanda – labai subalansuota: yra ir gerų aukštaūgių, ir gynėjai geri. Manau, ji tikrai bus atkrintamosiose varžybose ir pretenduos į ketvirtfinalį, pusfinalį, o gal ir dar daugiau.

Jei norime laimėti, turime pakeisti savo žaidimą. Abejas ligšiolines rungtynes pradėjome lėtai, vangiai. Nežaidėme blogai, bet tas krepšinis nebuvo nei geras, nei akiai gražus. Tik trečiame kėlinyje sugebėdavome atsitiesti. Prieš tokius varžovus kaip Australija to vieno kėlinio neužteks pergalei – gerą krepšinį reikia demonstruoti visas 40 minučių“, – DELFI teigė gynėjas.

Tiesa, jis nemato jokių priežasčių, dėl kurių lietuviai negalėtų nuo pat mačo pradžios rungtyniauti visa jėga. M. Pociaus nuomone, mače su Meksika koją kišo startinis jaudulys, o antrame susitikime Angola užklupo kieta fizine kova.

„Nežinome, kaip mes pataikysime ir kaip pataikys jie, bet nėra jokių priežasčių, kodėl turėtume lėtai pradėti dvikovą. Buvo laisva diena, pailsėjome, tad reikia nuo pirmų minučių žaisti gerai“, – pabrėžė krepšininkas.

Jis pats per laisvą pusdienį buvo išėjęs pasivaikščioti po Las Palmasą ir prablaškyti mintis.

„Nežinau, kaip kiti, bet aš išlindau trumpam pamatyti kito pasaulio, saulės, pasivaikščioti gatvėmis. Visą laiką būti uždarytam tarp keturių viešbučio sienų nėra gerai. Bet tam turėjau tik pusvalanduką, nes paskui vėl laukė treniruotė“, – pasakojo M. Pocius.

Zoninis spaudimas – lazda su dviem galais

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės vairininkas Jonas Kazlauskas pirmadienio rytą buvo nuėjęs prie vandenyno išsimaudyti, bet jo galvoje nenustojo suktis australų rungtynių su Slovėnija ir Pietų Korėja vaizdai.

Pirmosiose Andrejaus Lemanio auklėtiniai patyrė nesėkmę 80:90, antrosiose sudorojo oponentus 89:55.

„Tai – stiprus varžovas, žaidžiantis specifinį australietišką krepšinį. Nors dauguma krepšininkų rungtyniauja svetur, stilių jie išlaikė: australai stengiasi pulti greitai, pirmomis atakos sekundėmis, remiasi jėga.

Jie dažnai naudoja zoninį spaudimą, įvairius jo variantus. Iš vienos pusės – jei taip gintis sekasi, efektas būna didelis. Bet jei varžovai su tuo susitvarko, australai išnaudoja daug jėgų ir antroje rungtynių pusėje pavargsta. Taip buvo rungtynėse su slovėnais, kuomet australai nesugebėjo sugaudyti perimetro žaidėjų, taip buvo ir draugiškame mače su mumis. Tada sužaidėme geras rungtynes, gražiai laimėjome. Stengsimės pakartoti, o kaip išeis – matysime“, – kalbėjo J. Kazlauskas.

Primename, kad D grupės rungtynės tarp Lietuvos ir Australijos prasidės antradienį, 18.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)