Be to, krepšininkas optimistiškai žvelgia į artėjantį pasaulio čempionatą ir nedaro tragedijos, kad Lietuvai šiais metais neatstovaus buvę ekipos lyderiai.

Nori žaisti daugiau

Iš Kauno „Žalgirio“ į Ispaniją M. Kuzminskas persikėlė lygiai prieš metus. Į savo tėvynę krepšininką pasikvietė buvęs laikinosios sostinės ekipos strategas Joanas Plaza.

Reguliariame Ispanijos krepšinio lygos sezone „Unicaja“ ekipa (23/11) liko ketvirta, o pusfinalyje nusileido Madrido „Real“ bei į finalą nepateko.

Eurolygoje lietuvis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po kiek daugiau nei po 14 min., per kurias pelnydavo po 6,3 taško.

„Matote, pas mus buvo surinkta tokia komanda, kad buvo daug lygiaverčių žaidėjų ir visi dalijosi žaidimo laiką. Kaip žaidėjui visada norisi žaisti kuo daugiau, tačiau žaidi tiek, kiek esi vertas. Be abejo, norėjau rungtyniauti daugiau“, - teigė M. Kuzminskas.

Lietuvis tikisi, kad kitą sezoną gaus daugiau progų atskleisti savo galimybes.

„Kalbėjau su klubo vadovais. Manau, kitą sezoną mano vaidmuo bus svarbesnis, nei buvo šiemet. Tikiuosi, kad gausiu daugiau žaidimo laiko. Tai turbūt yra esminis klausimas. Būdavo, kad savo minutes išnaudodavau produktyviai. Tačiau būdavo ir prastesnių rungtynių, bet žaidimo laikas visada būdavo panašus“, - teigė krepšininkas.

Ispanijos žiniasklaida gyrė lietuvio sugebėjimus puolime, tačiau negailėjo kritikos dėl žaidimo gynyboje.

„Jeigu rašo, tai jiems taip atrodo. Reiškia, tai tiesa. Reikės labiau pasistengti. Tiesą pasakius, aš ispaniškai dar nešneku visiškai laisvai, tik šiek tiek suprantu. Tai turbūt praleidau šią informaciją“, - šypsosi M. Kuzminskas.

Atvyko pailsėjęs

Pasiruošimą pasaulio krepšinio čempionatui pradėjęs lietuvis teigė, kad spėjo pailsėti. Be to, M. Kuzminskas džiaugėsi, kad praėjusį sezoną pavyko išvengti traumų.

„Kalbant apie fizinę būklę – viskas gerai. Visą sezoną neturėjau nei vienos traumos, nepraleidau nei vienos treniruotės ir nei vienų varžybų. Viskas gerai. Tačiau vistiek norisi pailsinti galvą krepšinio, nes buvo Europos čempionatas, tada iškart sezonas. Bet šiaip tikrai viskas gerai, atostogų užteko. Nei per daug, nei per mažai – pats tas“, - sako puolėjas.

Bus kiti lyderiai

Šiais metais Lietuvos rinktinei neatstovaus Robertas Javtokas ir Linas Kleiza. M. Kuzminskas sutinka, kad tai buvo bene svarbiausiai ekipos žaidėjai, tačiau tragedijos nedaro.

„Aišku, žaidimas turės keistis, nes tai buvo kertiniai rinktinės žaidėjai. Bet nemanau, kad mes esame šalis, kurioje viskas sugriūna, kai negali dalyvauti keli žaidėjai. Tuos, kurių nėra, pakeis kiti žaidėjai, kiti daugiau prisidės ir viskas bus gerai“, - įsitikinęs M. Kuzminskas.

Krepšininkas taip pat vardija pavardes žaidėjų, kurie galėtų vesti Lietuvos rinktinę į pergales.

„Į komandą grįžta Paulius Jankūnas, kurio pernai nebuvo. Mantas Kalnietis, broliai Lavrinovičiai – galiu daug vardinti“, - teigia M. Kuzminskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)